2014-12-02

Psykologprogrammet <3 Musikhjälpen

Planeringen är preliminär och kan komma att ändras, för att få de senaste uppdateringarna attenda vårt Facebook-evenemang ( https://www.facebook.com/events/481611515313116

 ) så kommer du få kontinuerliga uppdateringar kring insamlingen. Om ni har några frågor eller funderingar, hör gärna av er till mig eller fråga i evenemanget! Utöver detta kommer insamlingar även ske på Psykologiskt Fikas föreläsning med Gerhard Andersson den 2:a december och P2Ps lunchföreläsning den 5:e december.

 

För att några av ovanstående aktiviteter ska bli av så behöver vi hjälp med följande aktiviteter:

 

Kaffeförsäljning - Under veckan kommer vi sitta och sälja kaffe samt lotta ut föremål vid två tillfällen mellan 10-15 (måndag den 8:e och torsdagen den 10:e eller fredagen den 11:e). Om du väljer detta får du sedan välja vilka tider du kan sitta. Vi uppskattar varje tid som ges. Eftersom det kommer vara två och två som sitter och säljer så är det här ett utmärkt tillfälle att göra något gott och hänga med någon annan psykologstudent samtidigt som du hjälper HIV-smittade världen över.

 

Psykologstudenter svarar - Detta är en Facebook-sida som startade vid PsyKO 12/13s insamling till Musikhjälpen. Här kan folk ställa psykologirelaterade mot ett bidrag till Musikhjälpen och vi gör vårt bästa att svara. Tanken är att några ska få ansvaret för den här sidan under Musikhjälpenveckan. Absolut inga kunskapskrav på detta och en spridning över terminerna ses som fördelaktig.

 

Utlåning av brädspel - Idrottsutskottet kommer att anordna en myskväll med brädspelande för programmets studenter. Har du ett brädspel som ligger och samlar damm eller som bara är väldigt skojsigt, registrera att du har det så kan du få chansen att spela detta med dina favoritpersoner, nämligen oss på programmet.

 

Föremål att auktionera ut - Under onsdagsfikat den 10/12 kommer vi i Musikhjälpengruppen hålla i en auktion där vi auktionerar ut saker som andra kan ha nytta av. Alla pengarna går så klart till Musikhjälpen. Så har du något som ligger och samlar damm (ex brädspelen nämnda ovan) som du tror att andra kan ha kul med eller ha nytta av, registrera det här! Några av föremålen kan även komma att användas i lotteriet som pågår under kaffeförsäljningen och senare till en eventuell julklappslek under julsittningen.

 

Bidra med expertkunskap - Under ovannämnda auktion tänker vi också att vi ska auktionera ut psykologstudenters förmågor. Så har du en egenskap som ofta brukar vara till hjälp för andra så skriv det här. Det kan vara alltifrån att hjälpa någon rensa hens dator till att klippa någon till att lära ut riktigt go göteborska till att ge banktips till att lära ut grunderna i fäktningen till att dela med sig av sin receptbok. Kort sagt, rannsaka dig själv och se om du kan något som någon annan kan vara i behov av och skriv upp det här!

 

Avslutningsvis önskar vi framförallt att ni kommer vilja närvara på åtminstone några av dessa evenemang. Vi tror att det kommer att bli jättekul och hoppas att ni också ska tycka det. Så låt oss nu gå ihop för en god sak och reprisera de hjältedåd som PsyKO gjort de två tidigare åren och påvisa att rädda världen-komplexet inte är något negativt!