2016-01-11 » Inlagt av: Stimulus styrelse

Sektionsmöte 26/1 2016

Den stora dagen nalkas och vi i styrelsen är taggade och redo att påbörja 2016 med årets första sektionsmöte! Den 26:e januari klockan 15-17 i P42 (C-huset) välkomnar vi alla Stimulusmedlemmar att bidra med sina tankar och funderingar, göra sin röst hörd gällande kommande beslut som ska röstas igenom och självklart umgås med alla underbara människor som finns på det här programmet. Vi i styrelsen bjuder på fika och glatt humör, precis så som det ska vara!

 

Vad är det då som är så speciellt med ett sektionsmöte kan man undra. Jo, sektionsmöten är Stimulus högsta beslutsorgan där alla större förslag måste röstas igenom för att officiellt godkännas, och det är Stimulus medlemmar som står för rösterna! Det är alltså alla härliga människor som är medlemmar i Stimulus (och även medlemmar i StuFF) som tar besluten. För att detta system ska fungera krävs det dock att minst 10 % av alla som är Stimulusmedlemmar deltar på mötet, annars kan inga beslut tas, så vi vill väldigt gärna att så många som möjligt är där och deltar för att göra vår tid som psykologstudenter i Linköping så bra som möjligt.

 

VAD SKA VI TA UPP PÅ JUST DETTA MÖTE?

 

Nu på sektionsmötet den 26:e januari ska vi framför allt välja in nya PsyKO och Freud och gå igenom bokslutet (balans- och resultatrapport) för 2015. Vilka som är nominerade hittar ni i dagordningen. Där går det också att hitta mer utförlig information om vilka exakta punkter som kommer att tas upp på mötet. I anslutning till sektionsmötet kan ni då också lämna in en motion där ni skriver ner det ni vill förändra eller lägga fokus på som styrelsen sedan kan behandla och ta upp på mötet för omröstning.

 

HUR LÄMNAR JAG IN EN MOTION?

 

Då skriver du precis det du vill - vad du vill göra och varför - i ett mail till ordforande@psykologprogrammet.se. 
OBS! vi behöver din motion senast en vecka före mötet, så att vi kan behandla dem. Sedan röstar vi om det på sektionsmötet.

 

HUR MOTKANDIDERAR JAG?

 

Är du missnöjd med de PsyKO- och Freudnomineringar som framförts, och känner att du har ett bättre förslag? Möjligheten att motkandidera är din demokratiska rättighet. Om du vill motkandidera hör du av dig till styrelseordförande, ordforande@psykologprogrammet.se, senast tre dagar innan mötet.

Om ni har några som helst andra frågor om mötet, sektionen, motkandideringar, motioner eller livet i allmänhet hör av er till oss.   

 

Stimulus styrelse 2016 - Louise, Julia, Sandra, Jasin, Elin, Andreas, Leo, Elina, Frida