2010-05-18 » Inlagt av: P2P

P2P på måndag OCH tisdag - Ondska, design och ACT

P2P-föreläsning måndag 24/5 kl 17.15, I101!

Vi inleder med Tomas Rohal från T6 som tar oss med på en resa genom ondskans landskap, för att sedan lämna över till David Holmström, T6 som ger en guidning i grafisk design. 

 

Ondska och Design

 

P2P-föreläsning tisdag 25/5 kl 15.15, I206!

P2P slår på stort och bjuder på föreläsningar två dagar i rad. På tisdagen är det Johan Eriksson från T8 som bjuder på en föreläsning om ACT.

 

Vad är ACT och hur gör man?

 

Johan hälsar:

"Målet med föreläsningen är att väcka ett intresse för Acceptance & Commitment Therapy (ACT) samt att alla som kommer och lyssnar skall känna att de fått med sig något när de går därifrån. I första halvan av föreläsningen kommer fokus ligga på grunderna till ACT (funktionell kontextualism, TBA och RFT) samt ACT i teorin. I mån av tid skall vi även försöka oss på lite övningar under denna del. Under den andra halvan riktar vi fokus mot terapirummet och den kliniska appliceringen av ACT. Målet för andra halvan blir att hålla fast vid RFT och de teoretiska bitarna av ACT för att hela tiden koppla dessa till de kliniska interventioner och terapeutiska förhållningssätt som karaktäriserar ACT. Vi rollspelar några tänkbara kliniska scenarier och öppnar upp för diskussion.

För att kunna tillgodogöra sig mer av föreläsningen så föreslår jag att de som är obekanta med ACT och funktionell kontextualism kollar lite i något av lästipsen nedan eller bara läser kort om ACT på: wikipedia

 

Lästips:
Beteendets ABC, Törneke & Ramnerö (200?)
Acceptance & Commitment Therapy, Hayes, Strosahl & Wilson (1999).
Ja, egentligen vilken bok som helst som har ordet ACT i titeln eller vilken artikel som helst som har Steven C. Hayes bland författarna.

Mejla gärna frågor i förväg så skall jag försöka att svara eller kolla upp det innan föreläsningen.

eriksson.carl.johan@gmail.com

Välkomna!"

 

Fika?

Självklart fixar P2P-gänget även fika till alla glada åhörare (och föreläsare) vid varje tillfälle!

 

Film!

Avslutningsvis vill vi stolt presentera att det nu går att återuppleva Johans och Roberts föreläsning om Behaviorism (från den 15/3) genom att klicka här

 

Varmt välkomna

/P2P-crew

P2P