2011-05-10 » Inlagt av: Idrottsutskottet

Dans Dans Dans!

Lindy hop är en swingdans som uppstod i Harlem på 1920-talet och som dansas i par. Vi kommer att  få möjlighet att lära oss grunderna tillsammans med Hanna Bergman  från termin 2 på programmet, och redan efter en och en halv timma kommer ni kunna dansa några turer tillsammans. Nedan finner ni två klipp till inspiration, ett som fångar känslan i dansen, och ett från ett undervisningstillfälle som liknar det vi kommer ha. Ta på er  bekväma kläder och skor med så mycket glid som möjligt under sulorna!

 

http://www.youtube.com/watch?v=tzpVeJodMSo&playnext=1&list=PL68C7886B5F437F6F

http://www.youtube.com/watch?v=picqfS5B7QQ

 

Magdans kommer Rebecca Alamaa från termin 8 tillsammans med sin dansgrupp att erbjuda oss ett gratis prova-på-tillfälle på fredag den 27/5 ungefär 16-17. Vi får lära oss en enklare koreografi och samma kväll finns det möjlighet att visa upp sina nyvunna kunskaper under en orientalisk afton på L’Orient! Detta är självklart helt frivilligt, men under kvällen kommer också flera dansgrupper att uppträda, och det finns möjlighet att komma dit och äta middag och se på dansuppvisningar. Även du som inte vågar prova på att dansa själv kan alltså sluta upp senare under kvällen och njuta av den orientaliska atmosfären.

 

För er som vill till Lorient efter övningstillfället kostar inträde 60 kronor, vill man även äta kostar detta sammanlagt 120 kronor. Man kan då välja mellan kycklingfilé/fläskfilé/vegetariskt med ris, sallad och tsatsiki till. Bokning sker då till Sami på L’Orient på nummer 0762115807/013-149595.

 

För frågor och anmälan maila micda869@student.liu.se.