2011-09-20 » Inlagt av: Psykologiskt fika

Psykologiskt fika - ”Ja men fattar ni hur det är att veta att man inte har någon fitta eller!?!”

När: Tisdag 27/9 kl 19:00 (prick!)

Var: Campus US – Eken (Ni som inte hittar samlas utanför Örat, så går vi gemensamt dit 5 minuter innan.)

Hur: Lisa Gutram om kropp, kön och otypisk kroppsutveckling

 

Om en vecka är det dags för terminens första Psykologiskt fika! Som utlovat kan vi inte riktigt släppa Tema sexualitet utan har därför bjudit in Lisa Gutram från Institutionen för medicin och hälsa här på LiU som kommer att hålla en föreläsningsom vi tycker låter grymt intressant. Hon kallar den:

 

”Ja men fattar ni hur det är att veta att man inte har någon fitta eller!?!”

- Tankar om kropp, kön och otypisk kroppsutveckling –

 

Lisa beskriver själv sin föreläsning såhär:

”Hur definierar vi en manlig och en kvinnlig kropp? Vad tar vi förgivet om kön? Hur många kön finns det? Och, hur kan vi utifrån berättelser om otypisk kroppsutveckling problematisera och belysa föreställningar och förgivettaganden om kropp och kön? Detta är frågor som jag gärna skulle vilja diskutera tillsammans med er. 

 

Min föreläsning kommer övergripande att handla om frågor som rör intersexualitet samt om de intervjuer jag gör i avhandlingsarbete om unga kvinnors erfarenheter av att i tonåren få reda på att kroppen utvecklas på ett sätt som anses otypiskt för det egna könet.”

 

Här kan ni läsa mer om Lisa Gutrams forskning.

 

Vi bjuder på riktigt smarrigt fika och hoppas att se så många som möjligt av er där! Ettan ska känna sig särskilt varmt välkomna!