2011-10-13 » Inlagt av:

Be all you can be – sök Stimulus 2011/2012

Så här gör du för att påverka valet:
Kandidera: Maila ditt namn, årskurs, mailadress samt önskade poster i rangordning till carod144@student.liu.se senast 28/10.
Nominera: Gör precis likadant som ovanstående men skriv i mailet att du nominerar någon annan så att vi sedan har en chans att kolla med personen om han eller hon vill kandidera

19/10 håller Valberedningen i onsdagsfikat. Ett utmärkt tillfälle att ställa frågor samt kandidera och nominera genom att lägga lappar i vår valurna (tillfället till ära i form av en porslinsgris).

25/10 håller Valberedningen i en härlig valöl på Villevalla Pub. Puben öppnar kl 18 och då den är väldigt liten och mysig blir det snabbt fullt. Kom gärna strax innan kl 18, inta din plats i en soffgrupp och beställ lite mat eller dryck (kontanter krävs). Självklart vill vi se kandideringar och nomineringar i grisen även här.

28/10 är alltså sista ansökan och därefter komma alla intresserade att intervjuas. Valberedningens förslag till ny styrelse presenteras sedan på sektionsmötet 29/11. Där tar så programmet ställning till förslaget och eventuella motkandideringar kan göras (det var länge sedan sist men det är ett välkommen inslag, Valberedningen ger bara ett förslag). Vid nyår intar så den nya Styrelsen sina rätmätiga platser som kaptener på skutan för ett år frammåt.

Ordförande
Ordföranderollen är en flexibel roll i styrelsen, men den viktigaste uppgiften är att vara den samlande länken i Stimulus. Bland annat är det du som strukturerar upp mötena, delegerar arbete till övriga Stimulus-medlemmar och hjälper till att se till att allas kreativitet kommer till användning. Du är helt enkelt coachen som ska locka fram det bästa ur ditt lag. Du har även en social roll då det är Stimulus ordförande som går på SEKT-möten, vilket innebär att du träffar de andra sektionsordförandena för att diskutera frågor som rör kåren med mera. Dessutom ingår det i ordförandens roll att gå på programråd där det finns möjligheter att vara med och påverka hur psykologprogrammet ska utvecklas. Vi söker dig som tycker om att hålla koll på saker, arbeta med andra och att synas utåt!
Missa inte chansen att få utöka ditt kontaktnät, lära känna programledningen och vara med att forma framtidens psykologprogram!

Vice ordförande
Som vice-ordförande fungerar du som ordförandens högra hand (eller vänstra, beroende på hur du är handad!) och bollplank. Kanske är det du som hjälper en tillfälligt virrig ordförande att organisera arbetet. Det här gör att du kommer ha god insyn i alla verksamhetsområden som Stimulus är involverat i, samt även få hoppa in som ordförande ifall den ordinarie ordföranden är frånvarande. Utöver detta utför vice-ordföranden andra uppgifter som behöver göras, precis som de andra ledamöterna. Att jobba som vice ordförande innebär ett varierande och brett arbete där du får möjlighet att bidra med dina idéer och påverka Stimulus framtid!

Ekonomiansvarig
Ekonomiposten innebär att man tar hand om Stimulus viktigaste ägodel (förutom kaffebryggaren) – pengarna! Posten ger oslagbar inblick i hur Stimulus fördelar sina
resurser och vad utskotten är engagerade i. Du har hand om in- och utbetalningar som gäller Stimulus och håller ett vakande öga så att vi inte lever utöver våra tillgångar. Arbetet sker löpande under året . Dessutom ger posten värdefull organisationserfarenhet som ser bra ut på CV:t då det visar att man är ansvarsfull och kompetent. Man har dessutom möjligheten att välja vilka ytterligare aktiviteter man vill vara delaktig i och kan på så sätt välja bara de roligaste (på ett relativt sätt, allt Stimulus gör är så klart görskoj). Som ekonomiansvarig är det viktigt att vara ordningsam och noggrann (gäller pengar likväl som kaffebryggare). Tidigare erfarenhet av kassörsarbete är en bonus men inget krav och man får hjälp av de som tidigare innehaft positionen. Det är även en fördel om man har lite kunskap om bokföringsprogram men som sagt, med en miniräknare och lite noggrannhet kommer det gå galant oavsett förkunskaper.

Information/Web-ansvarig
Det här är posten för dig som älskar att upplysa alla om allt fantastiskt som händer på och kring programmet. Du har också kontakt med den person i varje utskott som ansvarar för att deras info lägga upp. Här är ditt jobb att hjälpa dem att få ut så mycket som möjligt av hemsidans möjligheter helt enkelt genom att tipsa dem hur man gör! Hemsidan sköts enkelt genom ett användarvänligt administrationsverktyg som du garanterat klarar av, ingen datorexpertis krävs alltså! Om du är intresserad av bildredigering (typ kan göra en bild lagom stor och kanske lägga till en lite flashig text till denna) är det ett stort plus men inte nödvändigt.

AMO (Arbetsmiljöombud)
Detta är posten för dig som har sinne för både detalj och helhet i studenternas arbetsmiljö. Du kikar då och då runt i byggnaderna programmet vanligtvis hänger i och kollar ifall det är något som verkar olämpligt samtidigt som du finns tillgänglig för oss andra studenter som vill klaga när takpannorna börjar blåsa ner från taken och liknande. En gång i månaden slår du och StuFFs övriga AMOs era kloka huvuden ihop för att förbättra arbetssituationen. I övriga kan du ägna dig åt andra projekt som drivs i styrelsen.

Ledamot
Att vara ledamot är som att vara Stimulus egna lilla hustomte, för posten innebär inga fasta ansvarsområden utan är väldigt flexibel. Posten kan t.ex. innebära att komma med nya idéer och att genomföra dem. Man kanske åker och handlar, jagar sponsorer, arrangerar sittningar, träffar klasserna på programmet, skriver protokoll, bakar fika, låser upp skåpet, hittar på tipspromenader, tar beslut om ekonomin, röstar, går på möten, skriver gyckel, kollar priser på plastmuggar, äter lunch med Gunvor etcetera etcetera. Framför allt är det en ganska fri post som man kan forma efter behov och lust. Så ta chansen att få en stor inblick i hur det fungerar bakom kulisserna och var med och gör psykologprogrammet till ett levande och roligt program att gå på!