2012-10-09 » Inlagt av:

Dags för ny styrelse!

Till psykologprogrammets styrelse, Stimulus, söks ett antal personer, gärna med olika intressen, färdigheter och spridda över årskurserna (alla årskurser kan söka, vi lovar). Det finns ett antal olika poster som behöver fyllas. Kika därför på postbeskrivningarna nedan och vid intresse, ange vilken/vilka av dem du är mest sugen på i ett mail till Johannes Ermagan T5, joher031@student.liu.se . Om du inte själv vill kandidera kan du nominera någon annan genom ett mail till samma adress. Om du hellre vill göra det fysiskt kan du skriva det på en lapp och lägga i vår valgris som kommer att finnas på onsdagsfikat och på VilleValla under valölen! 

 

Ordförande
Ordföranderollen är en flexibel roll i styrelsen, men den viktigaste uppgiften är att vara den samlande länken i Stimulus. Bland annat är det du som strukturerar upp mötena, delegerar arbete till övriga Stimulus-medlemmar och hjälper till att se till att allas kreativitet kommer till användning. Du är helt enkelt coachen som ska locka fram det bästa ur ditt lag. Du har även en social roll då det är Stimulus ordförande som går på SEKT-möten, vilket innebär att du träffar de andra sektionsordförandena för att diskutera frågor som rör kåren med mera. Dessutom ingår det i ordförandens roll att gå på programråd där det finns möjligheter att vara med och påverka hur psykologprogrammet ska utvecklas. Vi söker dig som tycker om att hålla koll på saker, arbeta med andra och att synas utåt!

Missa inte chansen att få utöka ditt kontaktnät, lära känna programledningen och vara med att forma framtidens psykologprogram!

Vice ordförande
Som vice-ordförande fungerar du som ordförandens högra hand (eller vänstra, beroende på hur du är handad!) och bollplank. Kanske är det du som hjälper en tillfälligt virrig ordförande att organisera arbetet. Det här gör att du kommer ha god insyn i alla verksamhetsområden som Stimulus är involverat i, samt även få hoppa in som ordförande ifall den ordinarie ordföranden är frånvarande. Utöver detta utför vice-ordföranden andra uppgifter som behöver göras, precis som de andra ledamöterna. Att jobba som vice ordförande innebär ett varierande och brett arbete där du får möjlighet att bidra med dina idéer och påverka Stimulus framtid!

Ekonomiansvarig
Ekonomiposten innebär att man tar hand om Stimulus viktigaste ägodel (förutom kaffebryggaren) – pengarna! Posten ger oslagbar inblick i hur Stimulus fördelar sina resurser och vad utskotten är engagerade i. Du har hand om in- och utbetalningar som gäller Stimulus och håller ett vakande öga så att vi inte lever utöver våra tillgångar. Arbetet sker löpande under året. Dessutom ger posten värdefull organisationserfarenhet som ser bra ut på CV:t då det visar att man är ansvarsfull och kompetent. Man har dessutom möjligheten att välja vilka ytterligare aktiviteter man vill vara delaktig i och kan på så sätt välja bara de roligaste (på ett relativt sätt, allt Stimulus gör är så klart görskoj). Som ekonomiansvarig är det viktigt att vara ordningsam och noggrann (gäller pengar likväl som kaffebryggare). Tidigare erfarenhet av kassörsarbete är en bonus men inget krav och man får hjälp av de som tidigare innehaft positionen. Det är även en fördel om man har lite kunskap om bokföringsprogram men som sagt, med en miniräknare och lite noggrannhet kommer det gå galant oavsett förkunskaper.


Information/Web-ansvarig
Det här är posten för dig som älskar att upplysa alla om allt fantastiskt som händer på och kring programmet. Du har också kontakt med den person i varje utskott som ansvarar för att deras info lägga upp. Här är ditt jobb att hjälpa dem att få ut så mycket som möjligt av hemsidans möjligheter helt enkelt genom att tipsa dem hur man gör! Hemsidan sköts enkelt genom ett användarvänligt administrationsverktyg som du garanterat klarar av, ingen datorexpertis krävs alltså! Om du är intresserad av bildredigering (typ kan göra en bild lagom stor och kanske lägga till en lite flashig text till denna) är det ett stort plus men inte nödvändigt.

AMO (Arbetsmiljöombud)
Detta är posten för dig som har sinne för både detalj och helhet i studenternas arbetsmiljö. Du kikar då och då runt i byggnaderna programmet vanligtvis hänger i och kollar ifall det är något som verkar olämpligt samtidigt som du finns tillgänglig för oss andra studenter som vill klaga när takpannorna börjar blåsa ner från taken och liknande. En gång i månaden slår du och StuFFs övriga AMOs era kloka huvuden ihop för att förbättra arbetssituationen. I övriga kan du ägna dig åt andra projekt som drivs i styrelsen.

Nytt är också att Stimulus är en grön sektion vilket kräver en ledamot med extra miljöansvar. Det innebär att du, förenligt med AMOs övriga uppgifter, har koll på att miljöåtaganden följs. Praktiskt betyder detta att du ser till att det i varje utskott finns en miljöansvarig, fikat är ekologiskt mm.

Ledamot
Att vara ledamot är som att vara Stimulus egna lilla hustomte, för posten innebär inga fasta ansvarsområden utan är väldigt flexibel. Posten kan t.ex. innebära att komma med nya idéer och att genomföra dem. Man kanske åker och handlar, jagar sponsorer, arrangerar sittningar, träffar klasserna på programmet, skriver protokoll, bakar fika, låser upp skåpet, hittar på tipspromenader, tar beslut om ekonomin, röstar, går på möten, skriver gyckel, kollar priser på plastmuggar, äter lunch med Gunvor etcetera etcetera. Framför allt är det en ganska fri post som man kan forma efter behov och lust. Så ta chansen att få en stor inblick i hur det fungerar bakom kulisserna och var med och gör psykologprogrammet till ett levande och roligt program att gå på!

 

UB

Utbildningsbevakning är en av sektionens viktigaste arbetsområden eftersom det är här mycket av utvecklingen och förändringen av våra program sker. I posten ingår det att sitta med i styrelsen där styrelsen arbetar med utveckling och förbättring av programmen. Som utbildningsbevakare sitter man med som representant för psykologprogrammet i programnämnden och arbetar med övergripande frågor och i FilFaks utbildningsutskott där alla Utbildningsbevakare träffas tillsammans med FilFak's utbildningsansvariga för att diskutera utbildningsfrågor


Vid övriga frågor, behov av peptalk, klagomål, tårtbjudning eller allmänt mingel, haffa gärna någon av oss i styrelsen i korridoren. Vi är:
Sawen Shwan T7
Catja Andersson T7
Linn Bercrona T7
Matilda Berg T5
Johannes Ermagan T5 
och vi är det glada gänget på bilden