2013-02-05 » Inlagt av:

Kom och välj in nya Freud & PsyKO med Stimulus!

Den 19:e februari klockan 17:00 i I:101 är det dags för en av vårens höjdpunkter - sektionsmötet! Vad ska vi då ägna oss åt denna fantastiska kväll? Om man vill ha detaljerad information kan man kolla in dagordningen här, eller så kan man kolla in snabbgenomgången:

  • Val av nya Freud (!!!)
  • Val av nya PsyKO (!!!)
  • Utskottens och förra styrelsens verksamhetsberättelser eller, "Vad gjorde vi under nådens år 2012?"
  • Lite om ekonomi och byråkrati (men inte så mycket)
  • FIKA!

 

Känner du dig fortfarande som ett frågetecken? Spana in detta:

 

VAD ÄR STIMULUS?

Stimulus är psykologprogrammets sektion. Alla utskott som gör våra liv lite bättre - t. ex. Fadderiet Freud, PsyKO, Idrottsutskottet och Psykologiskt Fika - finansieras av sektionen. Kort sagt: Ingen sektion, inga mysiga psykologutskott.

 

VAD ÄR ETT SEKTIONSMÖTE?

Sektionsmöten är Stimulus högsta beslutsorgan. Styrelsen får helt enkelt inte hitta på vad vi vill, utan alla förslag måste röstas igenom av medlemmarna - det vill säga, ni! Minst 10% av medlemmarna måste komma på ett sektionsmöte för att mötet ska kunna ta beslut.

 

VAD SKA NI PRATA OM PÅ JUST DET HÄR SEKTIONSMÖTET?

På sektionsmötet den 19:e februari ska vi framför allt välja in nya fadderister och festerister i Freud och PsyKO. Vilka som nuvarande Freud och PsyKO har nominerat kommer komma upp i god tid innan mötet - och det är förstås en fantastisk chans för äldre studenter att ha lite koll på vilka filurer det är som blir psykologprogrammets ansikte utåt!


VARFÖR SKA JAG GÅ PÅ SEKTIONSMÖTET?

För det första: Om inte 10% av medlemmarna går på mötet kan inga beslut tas. I det här fallet skulle det innebära att nya Freud och PsyKO inte kan väljas. NOOOOO!


För det andra: Sektionsmöten är Stimulus högsta beslutsorgan! Förutom de rent byråkratiska (men ack så nödvändiga!) bitarna så handlar det här ju om att vi ska få höra dina förslag. Vad tycker du kan bli bättre? Lämna in en motion om något du brinner för! I våras fick ju t. ex. två studenter igenom ett förslag om att endast vegetarisk mat skulle serveras på styrelsens sittningar, för att sektionen skulle bli mer miljövänlig. Vad är viktigt för dig?


För det tredje: Självklart går det också att motkandidera till posterna i Freud och PsyKO om du själv känner dig sugen, eller om du inte håller med om nuvarande Freud och PsyKOs nomineringar! Mer info finns nedan.


HUR TRÅKIGT ÄR DET ATT GÅ PÅ SEKTIONSMÖTE?

Faktiskt inte så farligt! Mötena brukar ta ungefär en, två timmar, och efter det bjuder vi på massor av fika och häng. Om sektionen vill dricka öl efteråt bangar inte styrelsen!


HUR LÄMNAR JAG IN EN MOTION?

Det är faktiskt smärtsamt enkelt. Låt säga att du tycker att den nuvarande PBL-filmen mest av allt skrämmer bort folk och att den fick dig att allvarligt överväga att hoppa av programmet. Då kanske du tycker att det är väldigt viktigt att styrelsen tillser att en ny PBL-film spelas in. Då skriver du precis det här - vad du vill göra och varför - i ett mail till styrelsen@psykologprogrammet.se. Sedan röstar vi om det på sektionsmötet, och eftersom styrelsen måste göra allt som mötet beslutar, görs en ny PBL-film nästa år (givet att motionen går igenom). Senast den 12/2 måste motionen vara inne!


(Fler tänkbara motioner: Bara vegetarisk mat på aktiviteter som anordnas av utskotten, alltid laktosfria/glutenfria/veganska alternativ på onsdagsfikat, mer pengar till lyxigare fika på onsdagsfikat... ni bestämmer!)

 

HUR MOTKANDIDERAR JAG?

För att valet av nya Freud och PsyKO ska vara så demokratiskt som möjligt går det förstås bra att motkandidera till posterna, och låta mötet rösta om de vill välja nuvarande Freud och PsyKOs förslag till en viss post, eller den som motkandiderar. Om man vill motkandidera hör man av sig till styrelsen@psykologprogrammet.se, senast tre dagar innan mötet.


SÅ SAMMANFATTNINGSVIS?

Att gå på sektionsmötena handlar inte om att göra styrelsen glad eller, för den delen, att plåga sig själv. Det handlar om att möjliggöra allt det fina arbete som våra utskott gör. Och vi lovar - vi gör allt för att det inte ska bli krångligt eller långrandigt.


Om ni har några som helst frågor om mötet, sektionen, motkandideringar, motioner eller livet i allmänhet vet ni att ni når oss på styrelsen@psykologprogrammet.se. Vi ses den 19:e!


2013-02-05 22:47
Betyder detta att P2P ska berätta om vad vi gjort?
Inlagt av: Jonna

2013-02-08 14:52
Svar till Jonna inlagt 2013-02-05 22:47
ja! Vi kommer höra av oss inom kort. :)
Inlagt av: Anneli