2017-09-12

Genusförenus är vilande

Sen en tid tillbaka är Genusförenus vilande då det inte funnits något intresset för att vara aktiv i föreningen. Som psykologstudent kan du när som helst uppta arbetet igen. Det enda du behöver göra är att höra av dig till Stimulus Styrelse för att få information om hur du vidare ska gå till väga. 


2015-11-15

Terminsavslutning med Genusförenus: Filmkväll! <3

Välkommen på terminsavslutning med Genusförenus!
Innan vi alla går på välförtjänt jullov samlas vi hemma hos Sandra på Rågången 8 (i den första lägenheten när man kommer in i huset) för filmkväll och diskussion. Vi tänder lite ljus, dricker glögg, fikar och har det allmänt mysigt tillsammans. Kan du inte se på film utan en skål nypoppade popcorn att knapra på? Inga problem! Det är helt ok att ha med sig eget snacks. Vilken film det blir meddelas längre fram. Sluttiden är ungefärlig, men tänk en vanlig spelfilm + diskussion.

 

Datum: 10 december 

Tid: kl 18:00-21:00

Plats: Rågången 8

Fika: Självklart!


Kom kom, det blir myyyyyyyyyyyyyyyys ♥


2015-09-15

Genusförenus ser på novellfilmen Ligga sked!

Välkommen på höstterminens första Genusförenusmöte!

Denna gång ser på vi novellfilmen Ligga sked och diskuterar den sedan ur ett psykolog- och genusperspektiv. Självklart bjuds det på fika och inga förkunskaper krävs.

 

Så här beskriver filmskaparen Rasmus Lodenius filmen:

"I ett försök stt motverka utanförskap och ensamhet har studenten Lisa i hemlighet startat upp en mysverksamhet inne på studentrummet. När verksamheten avslöjas anklagas Lisa för prostitution och tvingas till att försvara både sig själv och sin verksamhet. En tänkvärd novellfilm om närhet och hårfina gränser."

Skriven, regisserad och producerad av Rasmus Lodenius. I rollerna: Natalie Minnevik, Anastasios Soulis, Hanna Ullerstam, Happy Jankell, Douglas Enhager, med flera.

 

Datum: 23:e september

Tid: kl 15:15-17:00

Plats: Campus, mer information om sal kommer!

Fika: JA

 

Varmt välkommen,

Lisa, Alexander, Sandra, Julia och Sonja


» Läs mer här
2015-01-30

Genusförenus

är en intresseförening startad hösten 2014 för psykologprogrammets studenter vid Linköpings universitet. Vi träffas några gånger i månaden och diskuterar frågor som rör genus och psykologi. Som en intresseförening vill vi i första hand fungera som en studiecirkel där vi som studenter lär oss mer om genus och fungera som ett komplement till psykologprogrammets utbildning. Målet är att på längre sikt påverka utbildningens innehåll och studenternas motivation att lära sig mer om genus. Genusförenus vill även ha ett intersektionellt förhållningssätt och diskutera frågor ur t.ex. hbtq-, etnicitets- och funktionalitetsperspektiv.

 

Alla genusnyfikna psykologstudenter på programmet får delta på våra möten och ingen föranmälan krävs. I fortsättningen kommer viktig information att läggas upp här, men om du verkligen inte vill missa något viktigt får du gärna slänga iväg ett mail till genusforenus@gmail.com, alternativ greppa tag i någon av oss på campus, så lägger vi till dig i vår facebook-grupp!

 

Allt gott och trevlig helg!

 

/Sandra, Lisa, Alexander, Julia och Sonja i Genusförenusstyrelsen


Gå till sida:
[1]