2014-06-10

Stimulus Släktforskar Del 7.

Vi lämnar över ordet till Stimulus ordförande 2008:

 

Oskar Henriksson!

 

"Roligaste:
Att vi vid två tillfällen försökte få igenom att psykologklasserna skulle få namn. Så att det skulle vara lättare att prata om klasserna, både under och efter utbildningen. Det ena förslaget var mytologiska djur som lottades ut på en julsittning. Men då kom vi inte ihåg vilken klass som fått vad. Det andra försöket var "namn på kända psykologer". Men då blev det känsligt för att Skinner var högst på den topp 100-lista vi hittat. Jag hoppas någon tar upp denna stafettpinne!

Bästa:
Jag tror det bästa var att vi stöttade en kulturförändring som skedde just då. En förändring i riktning mot mer engagemang för psykologstudierna och psykologyrket. Många små saker föll in i detta, som en roll up, stöttande av psykologprogrammets dag och stöttande av min klass som arrangerade den första psykologstudentkonferensen. Ett initiativ jag är stolt över att vi startade i Linköping.

Sämsta:
Ja, det blir väl att vi glömde bort vilken klass som var vilket mytologiskt djur. Kan jag ha gått i Minotaur?

Hur ordförandeskapet påverkat mig?
Jag tror att det är viktigt att psykologer ser att det finns fler sätt att skapa välbefinnande i världen. Att det inte bara handlar om enskild behandling. Arbetet med ledarroller tycker jag ständigt påminner mig om detta. Att organisera grupper och stötta en kulturförändring kan skapa väldigt mycket positiva ringar på vattnet.

Under psykologprogrammet var jag med och startade Psykologifabriken. Efter psykologprogrammet var jag med och etablerade testföretaget cut-e på den svenska marknaden, gjorde ptp i psykiatrin och jobbade länge med att utveckla det som nu är Psykologifabrikens verksamhet. Nu har jag gått vidare och har drivit Psykologen Oskar under en övergångsfas. Nu startar jag ett nytt företag, Habitud, tillsammans med några andra. Stay tuned ...  

PS. Selfien är från projektet Fear Clinic som jag gjorde tillsammans med Non smoking generation. Ett sätt att låta ungdomar prata rädslor i Minecraft. DS"

 

TACK Oskar! Vi letar oss vidare bakåt i tiden... Jag har hört att du dessutom var med och grundade Fadderiet Freud och att det lär vara ganska så exakt 10 år sedan iår?! Stämmer det?
//Stimulus Styrelse '14

 


2014-06-10

Stimulus Släktforskar Del 6.

Vi lämnar över ordet till Stimulus ordförande 2009:

 

Linnea Rosell Olsson!

 

"Svåra frågor, minnet börjar tryta, var några år sen jag var ordförande i Stimulus. Fokus under mitt år i Stimulus var egentligen att genomföra organisationsförändringar inom Stimulus. Vårt mål var att öka intresset och engagemanget för Stimulus bland programmets studenter vi jobbade med beslutsfattandeprocesser och kommunikation i olika led där vi bland annat skapade en Wordpressida (mycket coolt på den tiden det begav sig)! Det bästa med att vara med i Stimulus är att man får chansen att träffa och lära känna många härliga människor! Det roligaste vi gjorde som spontant dyker upp är att vi i styrelsen deltog i en vollybollturnering. Efter avslutade studier bodde jag i Norge ett tag och jobbade med arbetsrehabilitering av Unga Vuxna med svår psykisk ohälsa, parallet jobbade jag även med insatser och forskning i samband med terrorattacken på Utøya. Bor sedan 1,5 år åter i Sverige där jag jobbar inom vuxenpsykiatrin. Min tjänst är placerad inom psykosvårdens öppenvård där jag främst jobbar i ett team som heter TIPS och som jobbar med att tidigt utreda och behandla unga vuxna där det finns misstanke om psykossjukdom. Sist vill jag tilläga, för er som inte tagit chansen; Engagera er i Stimulus Styrelse, det är roligt, lärorikt och en användbar merit när du senare ska söka jobb som psykolog!"

 

Tack Linnea! Mycket intressant för oss studenter att få höra om "livet efter onsdagsfika/studierna".

//Stimulus Styrelse 2014

 


2014-06-10

Stimulus Släktforskar Del 5.

Vi lämnar över ordet till Stimulus ordförande 2010:

 

Pär Johansson!

 

"Det bästa vi gjorde var helt klart hemsidan! Den lade vi både mycket kraft och tid på och den blev ju strålande bra   Det roligaste var nog festerna vi anordnade och att vi faktiskt gycklade flera gånger! Det sämsta.. vet jag inte. Men en tråkig sak vi gjorde men som kändes viktig och bra var att vi gjorde om en hel del i stadgarna, strukturerade upp dem och rättade till sånt som saknades.
Numera jobbar jag på BUP i Skaraborg! Öppenvård. Utredning, bedömning och behandling. Jobbar mycket med trauma!"

 

Tack Pär!!
Vi har ju inte "bara" en snygg hemsida... Att lägga beslag på domännamnet psykologprogrammet.se är även det värt en plats på Stimulus "Wall of fame"
//Stimulus styrelse 2014

 


2014-06-10

Stimulus Släktforskar Del 4.

Vi lämnar över ordet till

Stimulus ordförande 2011:


Matilda Berg!

 

"Det roligaste styrelsen gjorde: Tufft val. Det var himla roligt när vi preppade sittningar ihop, vi var en rätt galen kombo av folk som tog väl hand om varandras olikheter.
Hur mitt ordförandeskap påverkat mig: inse att alla motiveras av olika saker och att ledarskap mer handlar om att få sin grupp att samarbeta än att göra allt själv.
Och för att få en schysst gruppdynamik: tumma inte på struktur, såsom tider, agenda, planering, arbetsfördelning. Se till att alla vet vem som ska göra vad och VARFÖR (slarva inte med det). Men framförallt: släpp fram humorn i strukturen. Leka styrelse. Det är fint det!"

Tack Matilda för kloka ord! Humor och skoj (och fika!) är något vi prioriterar i 2014 års styrelse   //Stimulus styrelse '14


2014-06-10

Stimulus släktforskar Del 3.

Vi lämnar över ordet till Malin, ordförande för Stimulus 2012:

 

"Visste du att Stimulus redan 2012 utropade en alldeles egen psykolognation? Nej, jag tänkte väl det. Vi glömde nämligen att skriva det i protokollet. I alla fall. Psykolognationen är en av de saker som dyker upp när jag tänker på mitt år som ordförande. Vi gjorde såklart annat också. Hyrde en buss och for till PS12 i Umeå (det är långt bort). Skrev om stadgarna (det tog tid). Fixade Stimulus facebooksida (urtjusig). Blev imponerade av alla sektionsaktiva (så himla bra!). Men det bästa var ändå mina fantastiska styrelsemedlemmar. De gjorde livet som ordförande både lättare och roligare. Tack! /Malin, ordförande för Stimulus 2012"


2014-06-10

Stimulus Släktforskar del 2.

Stimulus ordförande 2013

 

Nils Isacsson

 

"Vi genomförde Stimulus-StuFF medlemskapsförändringar, fler soffor vid onsdagsfikat, deltog i CARMA bland mycket annat. 
Det jag är mest stolt över min styrelse 2013 var att vi successivt arbetade in rutiner, samarbete och effektivitet som resulterade i god arbetsanda och problemlösning trots upprepande motgångar och ickefördelaktiga omständigheter. Det är någonting roligt med att se en grupp människor arbeta mot samma riktning tillsammans, och att prestera trots motgångar.

Något som var tråkigt med styrelsen 2013 var att vår skara successivt minskade med tiden, och att en hel del problemlösning behövde appliceras för att lösa situationer som annars ej skulle uppstått, samtidigt som det var lärorik erfarenhet är det något som ej rekommenderas.

En utav de bästa prestationer jag tycker vi gjorde tillsammans var samspelet, det kanske känns repetitivt och abstrakt att peka ut igen, men att kunna sitta på ett möte och fråga efter input få det och styra diskussionen fram och tillbaka, se till att alla synvinklar kommer till och att arbete görs är någonting som jag tycker är våran bästa prestation och något som var glädjande att vara en del i, och har berikat min erfarenhet.

Ordförandeskapet har påverkat mig på det sätt att jag har lärt mig driva flera projekt samtidigt, delegera ut arbete (mycket viktigt) och att vilja ta på mig nya uppgifter och projekt (positivt - negativt) och att effektivt förverkliga dem."

Tack Nils! 
Vi är tacksamma för alla extra soffor och glada över att få ha dig med i 2014-års styrelse som sponsoransvarig!
//Stimulus 2014


2014-05-05

Stimulus släktforskar. Del 1.

Vad är släktforskning?
"Släktforskning,
undersökning av en släkts historia" (hämtat från NE)

Kan vi få vända oss till våra förfäder och få svar?
När skapades psykologprogrammet.se?
Vem ritade vår snygga logga?
Vem uppfann PsyKO?
Och... Kanske största, viktigaste frågan... Var finns det geni som inrättade onsdagsfikat?
Många frågor, kanske får vi ännu fler svar?


Gå till sida:
[1]