Det sociala

 

För att alla nya studenter ska känna sig välkomna och snabbt hitta vänner arrangerar vi en mottagning, som vi kallar Nolle-P. Nolle-P går av stapeln samtidigt som terminsstarten och pågår i ungefär två veckor. Huvudansvaret för aktiviteterna innehas av de psykologstudenter som blivit invalda i vårt utskott Fadderiet Freud. Psykologprogrammet i Linköping tar tydligt avstånd för all förnedrande och tvingade aktivitet som ibland förknippas med mottagningen. Meningen är att alla som vill ska kunna vara med och det finns en stor bredd bland aktiviteterna. Antingen är du med på allt eller så väljer du helt enkelt det som passar dig. Det finns både kvällar för fest och sådana som är helt alkoholfria. Under de aktiviteter där alkohol är tillåtet kommer det alltid finnas flera nyktra faddrar vars jobb är att få Nollan att känna sig trygg och se till att alla kommer hem säkert!

 

När Mottagningen väl är slut finns det en mängd föreningar och aktiviteter att ge sig hän åt. Inom psykologrogrammets kårsektion Stimulus har vi flera utskott och intressegrupper att engagera sig i! Dessa hittar du information om här på hemsidan! Dessutom finns det MÅNGA föreningar utanför vårt program som säkert kan intressera nya studenter. Exempelvis föreningar för skidor, körsång, löpning, genus och orkestermusik. Vår studentkår StuFF organiserar tillsammans med LiUs två andra studentkårer, LinTek och Consensus, studentlivet och erbjuder många tillfällen att engagera sig och delta i aktiviteter av alla slag, året runt!

 

Viktigt att nämna är alltså att vi är ett relativt litet program med ca 250 studenter med en väldigt god sammanhållning. Sektionslivet (där Freud, PsyKO, Idrottsutskottet m.fl. ingår) är inte bara till för några utan för alla. Om du inte personligen vill engagera dig i planerandet av dessa kan du bara komma och hänga med på aktiviteterna, som ofta är gratis. Varje onsdag bjuds det exempelvis på fika till alla psykologstudenter, något som blivit en uppskattad tradition på programmet! Stimulus styrelse organiserar onsdagsfikat, men de olika utksotten och intresseföreningarna turas om att stå för fikat. Ett mycket bra tillfälle att mingla över terminerna, och få information om kommande händelser på programmet!