2016-12-24

God jul och gott nytt år, från Fadderiet Freud!

2016 har varit ett fantastiskt år och vi vill tacka alla som på något sätt bidragit till detta. Vi har gått på fester och sittningar. Fixat skifte, onsdagsfikan, sittningar och såklart ett Nolle-P. Vi har jobbat på kravaller och gücklat. 
Men nu är det inte mycket kvar av 2016, och det enda som återstår är att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!  Vi ses 2017! 

 

 2016-11-08

Ansökan till Freud och PsyKO öppen!

Hör upp alla psykologstudenter!

 

Nu söker vi nästa generation Freud och PsyKO :)
Är DU den som ska fatta plommonstopet eller stormhatten och förgylla studietiden för dina medstudenter vid Liu? Vill du göra den första tiden på LiU roligare och enklare för de nya studenterna? Eller vill du göra vardagen skojigare och mer party för alla psykologstudenter? Då är du förmodligen en blivande fadderist eller festerist! ALLA terminer på Psykologprogrammet är välkomna att söka!

Ansökan är öppen mellan 8/11 - 23/11. Därefter blir de sökande kallade till intervjuer som kommer att ske under vecka 49 med Freud/PsyKO. Därefter nominerar sittande Freud/PsyKO nya utskott till sektionsmötet som är i januari. På sektionsmötet finns det även möjlighet att motkandidera till enskilda poster inom utskotten.

De poster vi söker är följande:

Freud:
General
General/Kassör
Sponorsansvarig
Webb- & informationsansvarig
Gückelansvarig
Kläd- & märkesansvarig
Jobb-, plats- & biljettansvarig
Inköp och materialansvarig
Fadderansvarig
Reservansvarig

PsyKO:
Chef
Kassör
Sponsoransvarig
Info/PR-ansvarig
Gückelansvarig
Kläd-, tryck- och designansvarig
Personalansvarig
Sittningsansvarig
Dryckansvarig
Eventansvarig
(man kan också söka vice-chef kombinerad med någon annan post)

Om man inte är säker på vilket utskott man helst vill söka får man gärna söka båda två (ni får i formuläret möjlighet att rangordna vilket utskott ni helst vill vara med i och vilken post ni helst vill ha).

 

ANSÖK HÄR

Hälsningar,
Fadderiet Freud 16/17
Festeriet PsyKO 16/17


2016-11-01

Intresserad av Freud och PsyKO?

Se hit kära psykologstudenter! Snart öppnar ansökan till PsyKO och Freud!

Är du sugen på att söka Freud eller PsyKO? Kanske båda? Vill du veta mer om vad det innebär att vara med i ett festeri eller fadderi?

Oavsett om du vet precis vilken post du är ute efter, eller om du bara är lite nyfiken på något av utskotten är detta ett jättebra tillfälle att få veta mer om Stimulus fadderi och festeri.

Informationen kommer ges i C-huset, sal U6. Mellan 13:15-14:00 kommer PsyKO presentera sin verksamhet, och varje medlem kommer berätta om just sin post.
Mellan 14:15-15:00 kommer Freud presenteras enligt samma upplägg.

Kom ihåg att du kan komma och lyssna utan att söka, och att du är välkommen på informationsträffen oavsett vilken termin du går!

Missa inte detta! Vi hoppas vi ses där!

Många kramar från Freud & PsyKO


2016-08-21

Välkommen Nollan!

Idag har Freud haft ett supertrevligt förfika med massvis av Psykolognollan! Vilka veckor vi har att se fram emot tillsammans :D Är du Nollan? Fyll då snarast i nedanstående formulär!

 

 

https://drive.google.com/open?id=1Bgo4Zj7mm5k-lp-EKjzHE1bmYAkuh-jBxTy8Zvt2Sbw

 

Imorgon kommer bli en oerhört spännande dag för Nollan: 

 

Välkomna till Flaxboroughs Academy of Psychoanalytic Magic! Vi i Fadderiet Freud visar vägen till Nollans upprop i I101 på förmiddagen. Sedan äter vi lunch tillsammans på Zodiaken. Nollan kan både köpa mat på plats och ta med en matlåda! Sedan tar Nollans supersnälla faddrar med dem på en Campusvandring. På kvällen invigs Nollan till ett elevhem i Akademien under storslagna sprudlande magiska former. Detta sker i den magiska Trädgårdsföreningen; Linköpings mest förförande park. Det kommer även bjudas på lättare mat under kvällen. Lycka till Nollan! Samling för samcykling till kvällens invigning sker från McDonalds i Ryd klockan 17:30 och från Domkyrkan 17:45.

Vad att ta med: 

 


*Matlåda till Lunch om nollan inte vill köpa Zodiakens goda lunch. 
*Om nollan är hungrig kan det behövas matsäck till kvällen. 
*Gott humör! 
*Kanske en tjocktröja, vi kommer vara ute sent!


2016-08-03

Andra antagningsbeskedet och Nollehäftet

 

Idag vill Fadderiet Freud rikta ett stort grattis till alla som blivit antagna efter andra urvalet! En beundransvärd prestation!

Detta firas med det officiella släppet av Nollehäftet. I häftet finner Nollan mängder med nyttig information om sin första tid vid Linköpings Universitet. Exempelvis schema för alla mottagningsaktiviteter, kartor, kontaktuppgifter till oss i Freud med mera. Samtliga antagna kommer även få ett Nollehäfte på posten, tillsammans med övrig information från institutionen, om någon vecka.
Det är i pdf-format och kan läsas på mobiltelefon, surfplatta och dator så spara häftet överallt så du alltid har det med dig! 


(Psst, även om du inte är Nollan får du såklart ladda ned årets häfte ;) )


2016-07-12

Bästa nyantagna!

Nu har första antagningsbeskedet kommit och ni är antagna till ett av Sveriges bästa psykologprogram i årets studentstad (se Sveriges Förenade Studentkårer). Vi i Fadderiet Freud vill enbart säga; varmt välkomna! Vi är det glada gäng som i ett halvt års tid har arbetat med Nolle-P, alltså ER två veckor långa mottagning här på Linköpings Universitet och porten till ett sprudlande studentliv. Vad vi har längtat efter er! Vi tjuvstartar mottagningen med ett förfika den 21/8 för att sedan dra igång ordentligt på uppropsdagen den 22/8.

 

 

Håll utkik på Fadderiet Freuds Facebook-sida och här på hemsidan för viktig info och följ oss gärna (Fadderiet Freud) på Instagram! Men nu kära vänner, gå in och tacka JA till er plats, vaxa era mustascher, polera era galoscher, gräv fram era trollstavar, för nu taggar vi mottagning! 😃
Med den vänligaste av hälsningar,
Olle Östergren
General i Fadderiet Freud

2016-02-08

NYA FREUD 2016!!!!

Här har ni dem! 

Detta underbara, härliga och otroligt sköna gäng som kommer att se till att den psykoanalytiska kraften förs vidare även i framtiden!


Nya N0llan kommer att hamna i väldigt goda händer! :)

 

freud 16

 


2015-08-16

Äntligen!

FörfikaNollan!
Hoppas Nollan är lika taggade som oss att fika idag klockan 17:15! Vi kommer att hålla till mellan Origo och Key på campus Valla (se bild nedan). På förfikat kommer du kunna köpa nollepaketet. Vi tycker mycket om om Nollan använder Swish, det kommer dock att finnas en kortläsare på plats. Vi längtar efter att äntligen få träffa er! :)


» Läs mer här
2015-08-12

Nollehäftet 2015

Till Dig som fått reda på att Du kommit in på psykologprogrammet i Linköping OCH till Dig som är nyfiken på NOLLEHÄFTET: Här kommer en länk till det!!! Kolla gärna med inställningen Two Page View i pdf-dokumentet ;)

 

https://drive.google.com/file/d/0BweHrBrSLI0HWmNCbFphYUNlMmM/view?usp=sharing

 

Till framtida psykologstudenter: Vad roligt att Du har valt att plugga till psykolog i Linköping! Nu är det inte många dagar kvar tills vi möts på Campus Valla och tillsammans kommer att få ett par fantastiska veckor som start på fem innehållsrika år!

 

Vi i fadderiet Freud har planerat dessa veckor sedan februari och ser verkligen fram emot att snart få träffa Dig och Dina klasskamrater! Förbered Dig på två grymma veckor som är början på något stort!

 

Hoppas DU får några härliga sommardagar så ses vi snart!

 

/Fadderiet Freud :)


» Läs mer här
2015-07-09

VÄLKOMMEN blivande psykologstudent!

Vi i fadderiet och hela programmet är väldigt glada att du vill börja plugga till psykolog just i Linköping! Det är ett fantastiskt program i en minst lika underbar stad - vi ser fram emot att få träffa dig och få visa och berätta ännu mer!

 

Fadderiet Freud har sedan i februari planerat denna legendariska nollning som börjar dagen innan uppropet - allt för att du ska känna dig välkommen och få bästa möjliga start på en underbar tid som student!

 

Du kan se fram emot mycket skratt och glädje, nya vänner, tävlingar och spänning, trygga faddrar som vill lära dig allt om livet som student och mycket mer.

 

I augusti kommer du att få ett schema för hela nollningen och mer information.

Om ni vill få igång taggen redan innan terminen drar igång kommer vi att släppa en film lagom till andra intaget - håll utkik på facebooksidan (Fadderiet Freud)!

 

Läs gärna mer om vad nollningen är för något: http://www.stuff.liu.se/nolle-p

 

Vi ser fram emot att träffa dig i augusti!

Ha en riktigt skön sommar fram tills dess!

/Fadderiet Freud


2015-01-30

Dessa små Jungsters kommer att bli Freud 15!

Guten eftermiddagen!

 

Efter veckans sektionsmöte står det äntligen klart att dessa små liv numera är Jungsters och soon to be FREUD 15:
Elina Daremark
Andreas Johansson 
Johannes Hägerlind 
Hanna Björkman
Martin Hildbrand
Maya Österberg 
Johanna Höppe Persson 
Emelie Sydmark 
Hanna Åman
Harry Romare

 

Freud är otroligt peppade och längtar ihjäl sig till den hemliga dagen då vi äntligen får lämna över hattarna och välkomna våra nyblivna Jungsters in i det riktiga fadderistlivet. Det kommer att bli storslaget.


» Läs mer här
2015-01-11

En plats kvar att fylla i Freud 15/16!!

Guten Tag! 
Som ni vet så har Freud kommit med ett förslag på vilka som ska bli det nya Freud 15/16, men vi vill meddela er om att det fortfarande finns EN LEDIG PLATS, nämligen posten som fadderansvarig*. Vi vill påminna er om att inget är hugget i sten och att det nya Freud efter invalet har all rätt i världen att byta poster med varandra. Så, vill du vara med i Freud 15/16? Skynda dig då att meddela oss om detta, senast den 27:e januari då sektionsmötet kommer att äga rum.
Sök till Freud!  
*Som fadderansvarig ska du se till det finns många fina och glada faddrar som vill vara med och göra Nolle-p awesome, se till att informationen till dessa faddrar kommer ut och att de vet vart de ska vara. Vill du veta mer? Hör av dig!


» Läs mer här
2014-12-14

Vad händer nu?

God eftermiddag!

De sista intervjuerna hölls nu i veckan och nu är nomineringsprocessen i full gång. Vilka kommer att nomineras till Freud 15/16:s dreamteam? Vem kan bli nästa års general? Vem kan få gyckelansvaret? Vad händer härnäst? På FREDAG kan ni som sökt få svaret i Mailet med stort M. Tills dess får ni helt enkelt hålla till godo!

Kram

Freud


» Läs mer här
2014-11-20

Gå på en föreläsning om hur det är att vara Freud!

Hej på er!

Hoppas ni har haft en bra stund med PsyKO, att ni har fått svar på era frågor och att ni nu är peppade på att söka! Men hur kul och bra och underbart det än lät att vara med i psykologprogrammets festeri, glöm inte att det finns ett kul och bra och underbart fadderi också! 

Men vad tusan gör fadderiet då? Hur är livet som fadderist? Varför ska man bli en Freudian? Svaren på de frågorna får ni i morgon och då har ni även möjlighet att ställa egna frågor om allt möjligt ni kan tänkas undra över.

Ta med matlådan och kom och träffa Freud i D28 i morgon! Vi kör igång 12.15 och håller på till ungefär 13.

Kram!


2014-08-06

Välkommen Nollan <3

Vi i Fadderiet Freud vet att today is the day då de framtida studenterna får sina slutgiltiga besked om de kommit in på sina utbildningar eller inte. Kanske är du en av dem som lyckats ta sig hela vägen och blivit antagen till psykologprogrammet i Linköping? För i sådana fall vill vi säga stort grattis och välkommen hit! Vi längtar så efter att äntligen få träffa er! Och kanske undrar ni nu vad som kommer att hända nu, vilka äventyr som väntar och vet du vad? Du behöver inte vänta länge till. Om bara några dagar kommer det ett rätt tjockt brev på posten innehållande bland annat ett nollehäfte helt sprängfyllt med information. Tills dess får du helt enkelt hålla till godo, äta mycket glass i solen och njuta av det faktum att du om bara en och en halv vecka kommer vara en liten psykolognollan. Jösses vad festligt!

 

Kram

 

Fadderiet Freud


» Läs mer här
2014-06-22

Kära psykologstudenter, framtida psykologstudenter och övriga som råkar läsa detta

Vi vet att ni legat sömnlösa om nätterna sedan tidigt i våras, då det nya fadderiet gick från att vara Jüngsters till att bli riktiga, mogna och hattbärande Freud, och undrat. Vilka är de? Vad heter de? Hur ser de ut? Vilken mustaschmodell har de odlat till detta ärofyllda uppdrag? Men nu är väntan över. Det ni alla längtat efter... En presentation av 2014 års Fadderiet Freud! Den ligger nu uppe i Om Freud. In och läs, vettja! 

 

Zoliga kramar

 

Allas er Freud


2014-01-20

Poster att söka till Freud & PsyKO 14/15

För alla er som missade infomötena, eller bara behöver friska upp minnet lite, kommer här nuvarande postinnehavares egna beskrivning av vilka uppgifter posten i huvudsak innefattar.


» Läs mer här
2013-08-17

SÜPERVIKTIGT MEDDELANDE TILL VÅR KÄRA NOLLAN (saxat från Facebook för alla er som vågar vägra)

Suck och stön. Trots att ert kära fadderi har spenderat år och dar på att planera den nu mycket nära liggande nolle-p (i morgon smäller det tametusan) händer det ibland saker som inte går att förutse. Flamman, där psykologstudenter brukar avsluta nolle-p med finsittning, har drabbats av vattenskador och tvingas hålla stängt under hela nolle-p. Men räds icke! Vad vore vi för fadderi om vi inte kunde plocka fram fantastiska lösningar på omöjliga problem i elfte timmen? Årets finsittning kommer istället att hållas på Platå, och vi tror att det kommer att bli minst lika bra som på Flamman. Eftersläppet blir tillsammans med PA-programmet. På grund av att Platå är något dyrare, höjs priset för finsittningen till 300 kr, och som konsekvens av detta priset för Nollepaketet® till 520 kr, alternativt 720 kr om man vill att Stuff-medlemskap ska ingå. Fortfarande är riktigt bra deal med andra ord! Vill man köpa Nollepaketet® på morgondagens fika ska man alltså tänka på att ta med sig 70 kronor extra.


2013-08-12

NOLLEHÄFTET 2013

Nollehäftet 2013. Nuff' said.


2013-08-08

Vem är vem i Fadderiet Freud?

För er som alltid undrat ligger det nu uppe omfattande presentationer av alla medlemmar i Fadderiet Freud. Häll upp valfri koffeinhaltig dryck, ta en kaka till och klicka dig in på fadderiets sida för tio detaljerade psykologiska profiler.


2013-07-17

Newsflash: Nybakad Nollan närmar sig. Fadderiet överexalterat.

I fredags fick framtida universitetsstudenter sitt första antagningsbesked. För Fadderiet Freuds del innebär detta att den framtida nollan kommit ett steg närmare Linköping, lycka! Till nyantagna psykologstudenter som hittat hit vill vi bara säga grattis och välkommen, vi i Fadderiet Freud kommer att göra allt för att du ska trivas i Linköping. Mer info kommer inom kort, så länge kan du ju spana in vår Facebook-sida vetja' (www.facebook.com/fadderietfreud).


2013-01-21

En freudiansk huvudrätt på ingång!

Kära Ettan (och alla ni andra),

 

Nu har ni ju mumsat i er en liten förrätt i form av PsyKOs infomöte - och vad passar väl då bättre än att följa upp med en alldeles fantastiskt freudiansk huvudrätt? Vi fixar fika och freudilicious information, ni tar med frågor, ett glatt humör (och kanske lunch, om ni lever på annat än bara sockriga skapelser).

Vad kan man då förvänta sig att få veta? Jo, typ: vad gör man om man är med i Freud? Vilken tyskakurs ger bäst resultat på kortast tid? Vad innebär de olika posterna? Hur räddar man en tillplattad hattfrisyr? Ungefär hur mycket tid tar Freud? När börjar man? Hur lång tid tar det att bli riktigt bra på mustaschmåleri? Ungefär hur kär kan man egentligen bli i Nollan innan man har träffat dem?

 

Sammanfattningsvis: Kom till D24 imorgon tisdag 22:a januari klockan 12:15. Vi sköter resten!

Mycket lurviga och lite lite blöta pussar,
Det gamla och skröpliga Fadderiet Freud 


2012-08-19

Nollan, gilla Fadderiet Freud på Facebook!

GULLENOLLAN!

 

För att inte behöva spamma sönder hemsidan med nolle-p-info (tro det eller ej, men det finns faktiskt en sisådär 140 studenter på programmet som funderar på annat än nolle-p just nu... vi väljer att inte tro på det) så kommer alla schemaändringar och annan daglig info att komma upp på Fadderiet Freuds facebooksida. Ert liv blir så mycket enklare om du gillar oss där! Gör det! Nu!

 

18:00 vid gräsmattan mellan Origo och Key på Campus Valla, Nollan!

 

Fikapepp,

 

Fadderiet Freud


2012-08-17

Äntligen: Nollehäftet!

Kära Nollan, kära program och kära resten av internet,

 

Det är drygt 46 timmar till nolle-p börjar och Fadderiet Freud förstår att ni snart inte överlever utan att veta precis vad som kommer hända under nolle-p. De flesta Nollan ska ha fått en liten grön bok i brevlådan, men om du blev sent antagen (eller inte ska vara med under nolle-p alls och bara är nyfiken på vad som kommer hända) så finns förstås informationen här också. Här kan du ladda ned ett nollehäfte som passar för att läsa på en dator (sidorna kommer i rätt ordning) och här kan du ladda ned ett nollehäfte som passar för att skriva ut (sidorna är anpassade för att vikas till en bok). Förhoppningsvis ska alla reserver kunna få en tjusig grön bok när vi ses på söndag kl. 18:00! Kom dit och ät bullar med oss, Nollan!

 

SNART SES VI!

Blöt mustaschpuss,

 

Era freudianer

 

PS. Ni har väl sett vår och PsyKOs nya kalassnygga banners i headern? Så makalöst tjusigt! Om ni fortfarande ser de gamla bilderna hälsar Freuds oerhört kompetente infoansvarige att ni kan behöva rensa er browsers cacheminne


2012-05-07

Lägesrapport från Fadderiet Freud

Fadderiet Freud börjar närma sig en färdig planering inför nolle-p och peppen är stor! Om några blivande Nollan är inne och snokar här redan nu kan vi meddela att vi har så himla många roligheter redo för er att ni redan nu kan börja räkna ned dagarna tills ni får stifta vår bekantskap. (PS. Det är 103 dagar idag, och Fadderiet Freud rekommenderar att ni från och med nu använder denna sida som startsida.)


För att hålla er andra på programmet lite uppdaterade på vad som händer kommer temat för årets nolle-p att vara MUCKLOR, MYSTERIER OCH MUSTASCHER. Mucklor är förstås de finurliga filurerna som hänger med Pettson & Findus, och som beskrivs som "inte särskilt intelligenta, men de brukar vara mycket bestämda i sina få idéer" - lite som Fadderiet Freud själva alltså. Om ni gillar oss på Facebook får ni till och med en liten sneakpeak, nämligen en bild på vår favoritmuckla: PSYKOMUCKLAN!

 

 

Ni vet att ni vill.


En lurvig mustaschpuss av typen som kittlas på läppen,

FADDERIET FREUD


2012-03-26

Sök fadder senast 10/4!

Glöm inte bort att söka fadder till höstens fantastiskt grymma nolle-p! Senast den 10/4 behöver Fadderiet Freud veta att ni vill - och det är klart att ni vill! Läs mer och anmäl er här.


2012-03-20

FADDERIET FREUD SÖKER SPONSORER!

Nu när solen så sakteliga börjar titta fram känns det faktiskt inte alltför avlägset att vi om bara några månader ska ha en helt nykläckt kull illgröna psykologstudenter som med en blandning av skräck och förtjusning tassar över campus. Fadderiet Freud vill hemskt gärna ge även denna Nollan en så bra nollning som möjligt, och för det krävs - ja, ni gissade rätt - pengar.

Har du eller din familj ett företag som vill hjälpa till att sponsra nolle-p? Vi erbjuder hel- eller halvsidesannonser i nollehäftena, som självklart kommer läsas och tummas flitigt av minst en hel klass! Sponset behöver inte nödvändigtvis vara i form av pengar, utan även annat som kan vara till nytta för en vilsen Nollan eller ett fantastiskt fadderi.

Kontakta Moa på moame965@student.liu.se om ni har några förslag eller vill ha mer information!


2012-03-08

FREUD SÖKER FADDRAR!

Fadderiet Freud söker fantastiska fabulösa faddrar att mingla och mysa med våra fantastiska Nollan som dyker upp i augusti 2012! Ni får:

  • Två fantastiskt roliga veckor med oss i Freud.
  • Chansen att lära känna vår nya fina Nollan (utan allt det tradiga planerandet!)
  • Platser till höstens legendariska sektionssittning (!)
  • En bra och gratis fadderutbildning som gör er ännu tryggare och mysigare än vad ni redan är.

Mot följande anspråkslösa önskemål:

  • Ni är hemma och tillgängliga under nolle-p, som kommer att börja den 20:e augusti och pågå i två veckor.
  • Ni är hemma och tillgängliga även under våren, för att gå på den obligatoriska fadderutbildningen.
  • Ni är glada, ansvarsfulla och följer de regler som StuFF och Freud sätter upp inför nolle-p.

Vi vill. Ni vill. Vad väntar ni på? Anmäl er här!


2012-01-23

Lunchhäng med Freud

Är du sugen på att anordna två oförglömliga veckor för kommande psykologstudenter? Kom och lunchhäng med Freud och få reda på allt vad det innebär att vara fadderist! Vi möts utanför HumSam klockan 12.15 på torsdag 26/1 och hittar en gemensam lunchplats. Vi ger er information och ni får chansen att överösa oss med frågor!

Om du är det minsta intresserad, tveka inte att komma! 


2011-11-08

Onsdagsfika med Freud

På onsdag är det Freud som fixar fikat. Ett mysigt och mustaschigt fika som inte bör missas! (Passa även på att köpa biljetter till sittningen med mysiga maskinare och söta sjukgymnaster som vårt partajiga PsyKO säljer på plats.)

FREUDPUSS.


Gå till sida:
[1] [2]