2017-11-16

kompisgrupp för ensamkommande unga

Martin heter jag och arbetar på Röda Korsets Ungdomsförbund.

Vi har en lokalförening i Norrköping som driver en kompisgrupp (http://rkuf.se/engagera-dig/kompisgrupp) på ett HVB-hem för ensamkommande unga.

Och jag mailar nu dig för att vi söker nya frivilliga till kompisgruppen men även ledamöter till föreningsstyrelsen för VT 2018.

Jag tänker att detta kanske kan vara ett intressanta uppdrag för studenter på sidan av studierna på Psykologprogrammet.

Här finns en annons för frivilliguppdraget i kompisgruppen: http://frivillig.redcross.se/GUI/index.aspx?jobid=2800

 

Här finns annons till styrelseuppdragen: https://www.volontarbyran.org/roda-korsets-ungdomsforbund-riks/styrelseuppdrag-gor-skillnad-barn-unga-i-norrkoping


2017-08-31

transdag 29 september

Unikt tillfälle!

Vi är mycket glada att vi har möjlighet att erbjuda en spännande fortbildningsdag om transpersoner och ickebinära personers hälsa och livsvillkor den 29 september på Kollektivet i Linköping! Dagen är ett samarrangemang med flera olika utbildningar på medicinsk fakultet och på humanistisk fakultet.

 

https://old.liu.se/genusforum/transpersoners-halsa-och-livsvillkor/?l=sv

 

Om ni är intresserade följ länken och anmäl er till en lärorik och spännande dag! Anmälan här är inte bindande, mest för att vi ska kunna boka lämpliga lokaler.


2017-02-27

info om gemenskapstorget

Gemenskapstorget är ett projekt som tror på ett hållbart och inkluderande samhälle för alla. Detta vill vi komma ett steg närmare genom att skapa levande mötesplatser i både Norrköping och Linköping. Vi anordnar interaktiva workshops tillsammans med bland annat studenter, nyanlända, organisationer och företag där alla får möjligheten att delta eller utforma en workshop efter just er expertis och intresse. 


» Läs mer här
2017-02-06

Självmedkänsla som fokus i psykoterapi 30 mars

Leg psykolog/leg psykoterapeut Katja Bergsten: Självmedkänsla som fokus i psykoterapi Om terapeutisk metod och terapeutens uppdrag.

 

Riksföreningen psykiatricentrum

Tid:Torsdagen den 30 mars 2017 kl 13.00–16.30

Plats: Renströmmen, Drottninggatan 1, Norrköping

Kostnad: För anmälan mejla ditt namn till rpcstyrelse@bahnhof.se

Medlemmar betalar 100 kr övriga intresserade betalar 500 kronortill bg 675-0889. Vid önskemål om faktura måste du skickaytterligare ett mail till info@psykoterapigruppen.se med allnödvändig information.

Sista anmälningsdag: söndagen den 19 mars.


» Läs mer här
2017-02-02

försökrperson inom talproduktion

Hej!  Vi heter Ingrid och Malin gör just nu en kandidatuppsats i logopedi. I studien ska vi undersöka talproduktion med hjälp av ultraljudsapparatur. Till detta behöver vi cirka 35 personer över 18 år med svenska som modersmål (och ej logopedstudent). Alla deltagare kommer att avidentifieras och resultaten kommer att presenteras på gruppnivå. Detta kommer ske i början av nästa vecka på Clinicum på Campus US i Linköping. Är du intresserad eller undrar något, så hör av dig! inghe234@student.liu.se och/eller malga462@student.liu.se

 

Vänligen, 

Malin & Ingrid


2016-09-21

enkät om attraktion

Essie Moe jobbar med ett arbete om attraktion och det skulle hjälpa mycket om du kunde svara på denna enkät! Denna enkät består av tre olika delar; Drömpartner, Partner/Ex och Dig Själv. Här finns olika frågor inom olika områden som du besvarar 1-5 (stämmer inte alls/stämmer mycket bra). Enkäten kommer sedan hjälpa mig att ta reda på om vi attraheras till de som är lik oss eller de som är olik oss och i vilka egenskaper. Kategorier med frågor kommer att delas in inom de tre avsnitten och sedan i Öppenhet, Vänlighet, Målmedvetenhet, Utåtriktad och Utstrålning för strukturens skull. Information om avsnitt får du när du läser vidare. Med attraktioner menar jag alltså människor som du dragits till eller funnit attraktiva. Enkäten är ANONYM!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI4PEzOxkzEH_EJ_NEwAufcv-CG-MG0PKeNC4UT7O_b-xgRQ/viewform


2016-03-29

Boendestödjare i Lambohov

Nu söker vi timvikarier och sommarvikarier till en utav våra LSS enheter i Linköping!

Boendet ligger i Lambohov och riktar sig till personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.


» Läs mer här
2016-02-08

möjlig PTP-tjänst i Nässjö

På höglandssjukhuset i Nässjö ligger BUP mottagningen. Vi ansvarar för samtliga 6 kommuner på höglandet fördelade i 4 tvärprofessionella team. I varje team ingår läkare, psykolog, kurator och sjuksköterska. Utöver det har vi på mottagningen också logoped, arbetsterapeut och psykoterapeut.


» Läs mer här
2016-02-08

plats för studievägledare

På grund av ombyggnaden i D-huset sitter nu studievägledaren Helena Carlewald i I-huset, allra högst upp. 

 

tel: 013-28 47 28

Teltid: tisdagar kl. 10-11.

e-post: studievagledare.psykologprogrammet@ibl.liu.se


2016-01-26

extrajobb som personlig assistent

Personlig assistent sökes till 16-årig pojke i Linköping

 

Humana.se, annons-ID 6533707

 

Lön: fast timlön enligt överenskommelse. Kollektivavtal.

Tillträde: enligt överenskommelse


» Läs mer här
2015-11-27

information om den grafiska profilen

Under hösten har vi haft en övergångsperiod, där gammalt och nytt material varit tillåtet att använda parallellt. Den 1 januari 2016 är detta inte längre tillåtet. Allt material i gamla profiler ska kasseras och återvinnas eller återbrukas enligt LiU:s befintliga rutiner. De verksamheter som tidigare haft egna profiler ska nu följa LiU:s grafiska profil.


» Läs mer här
2015-10-30

vikarie i psykologi sökes

De Geergymnasiet i Norrköping söker en vikarie i psykologi under tidsperioden 2/11-18/12.


» Läs mer här
2015-09-23

testoteket stänger 5 oktober

Den 5 oktober kommer Testoteket att stänga pga ombyggnaden av D-huset. Vi räknar med att det kommer att vara stängt åtminstone oktober ut och återkommer med ny plats och öppningsdatum när vi fått besked.


2015-09-01

extrajobb som personlig assistent

Hej alla T1:or och T3:or!
Jag jobbar som personlig assistent åt en 15-årig kille och nu söker min arbetsgivare nya assistenter inför hösten. Det är ett väldigt roligt och givande jobb och ett bra sätt att tillägna sig praktisk psykologisk kunskap.

Du som söker bör vara lugn, empatisk, ha tålamod och tycka om barn. Jobbpassen är förlagda en dag varannan helg. Vi jobbar i par och nära familjen, vilket jag personligen tycker är väldigt roligt.

Om du som söker har några frågor eller är intresserad av jobbet, är det fritt fram att maila mig så sätter jag er i kontakt med min arbetsgivare. Min mail är: jener948@student.liu.se

Tack på förhand och ha en fin start på terminen!

Hälsningar,
Jennifer, T7


2015-08-07

extraknäck som personlig assistent

Vi söker en Personlig assistent till en 13-årig pojke hemmavarande i Rimforsa.

Arbetet är i första hand som vikarie vid behov och arbetstiderna är kvällstid eller helgtid. Alltså ej skoltid eller nattpass då pojken har annan hjälp då.

Du som söker bör ha stort tålamod, vara empatisk och stresstålig. Körkort är ett krav.

Arbetet består inte av tunga lyft eller rullstolskörning.

Man eller kvinna spelar ingen roll så länge du är rätt person.

Ring gärna eller maila vid frågor!

 

Kontakt:

Poppelstaden Omsorg Motala

Erik Gillman    

0141-23 96 44

erik@poppelstaden.se


2015-08-04

nya tider för tentautlämning

Snart börjar terminen igen och därmed öppnar tentautlämningen, vi justerar våra tider enligt era önskemål och kommer att ha öppet måndagar och onsdagar 10.00-10.30.

 

Vi håller öppet från vecka 32 (femte augusti) om du vill hämta ut någon tenta innan omtentaperioden.


2015-05-18

dags för KVIT

Om en vecka drar årets KVIT (Kognitionsvetenskap och informationsteknisk konferens) igång! På onsdagen är det mingelkväll på NH, medan föreläsningar och aktiviteter (så som pubrunda och sittning) startar torsdag morgon och pågår fram till fredag kväll (dvs 20-22 maj).

 

Biljett kostar 100:- för studenter och 150:- för icke-studenter, och kan skaffas via vår hemsida http://www.kvit.kogvet.se.


2015-04-24

gästföreläsning 5 maj 15-17

Feeling other minds in infancy:a second person approachTuesday, May 5, 2015 at 15:15Room/lecture hall: I 204


» Läs mer här
2015-04-01

Till dig med körkort som studerar vid Linköpings universitet

Vi är studenter på det kognitionsvetenskapliga programmet vid Linköpings universitet som i samarbete med VTI planerar att utföra en studie om uppmärksamhet och bilkörning. Vi söker dig med körkort som studerar vid Linköpings universitet och skickar därför denna information samt inbjudan att delta. Om du har någon familjemedlem eller bekant som också har körkort gäller inbjudan även honom/henne.


» Läs mer här
2015-03-31

KBT-terapeut till Läkarhuset Tranås

Läkarhuset i Tranås är en fullt utrustad vårdcentral, personalgruppen består av ca 15 personer och vi har ca 4 800 listade patienter.

 

Vi ingår i Lideta Hälsovård som är ett snabbt expanderande vårdföretag som driver vårdcentraler i södra Sverige. Idag består verksamheten av mottagningar från Tranås i norr till Trelleborg i söder. Totalt arbetar cirka 150 anställda i verksamheten.

 

Lideta är familjeägt med huvudkontor i Helsingborg.Du finner mer information på www.lideta.se


» Läs mer här
2015-03-12

kom med på konferens!

Vi söker två studenter som kan hjälpa till på nedanstående konferens. I utbyte får ni delta och mat och kvällsaktivitet med oss. Anmäl ditt intresse till Gunvor. (Gunvor.larsson.abbad@liu.se) Först till kvarn...

 

Välkomna till den andra nätverkskonferensen för forskare inom humaniora och samhällsvetenskap verksamma inom neuropsykiatriforskningsområdet i Norrköping 26-27 mars 2015

Boka av 26-27 mars för en ny nätverkskonferens om neuropsykiatriska funktionshinder. Den här gången håller vi till i det magiska industrilandskapet i Norrköping. Temat för denna konferens är Vardag med Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning


2015-02-27

högt tryck på testoteket

Just nu är det högt tryck på Testoteket och vi ber er därför att bara boka in er där om ni behöver utrustningen och att inte boka mer tid än ni behöver.


2015-02-17

föreläsa för gymnasieungdomar 26 mars

Skulle du vilja berätta ur lite utvecklingspsykologisk grund hur det är att vara 18-19 år och flytta hemifrån för att börja studera på högskola? Kanske blanda teori med egna erfarenheter.

 

Klara Gymnasium söker någon eller några som vill komma och hålla en föreläsning den 26 mars. Kontakta Irene Brandén på telefon 0701 66 0707 senast den 24 februari om du är intresserad.


2015-01-28

Stipendium på 50000 kr för studier av åtgärder mot ungdomsarbetslöshet

Stipendiet kan sökas av studenter, doktorander, forskare eller andrasom i sitt uppsatsarbete, avhandlingsarbete eller i sitt arbete med arbetsmarknadsfrågor intresserar sig för och vill fördjupa sina kunskaper om åtgärder som kan bidra till att minska ungdomsarbetslöshet i Sverige. Mer specifikt är det önskvärt att den som söker stipendiet vill studera och jämföra åtgärder på den svenska arbetsmarknaden med åtgärder i annat europeiskt land/länder där ungdomsarbetslösheten är låg, t ex Österrike. Stipendiet skall utnyttjas under 2015.


» Läs mer här
2015-01-20

hjälpa till med testning?

Är du intresserad av att hjälpa mig med testning och träning av exekutiva funktioner för barn och ungdomar med utvecklingsstörning?

Projektet har en bred ansats eftersom exekutiva funktioner är viktiga för många olika kognitiva processer. Vi planerar att testa flera olika förmågor (exekutiva funktioner, episodiskt minne, aktivitet i vardagen mm) innan och efter träningen.

(Ersättningen är 118 kr/h + semesterersättning)   

 

Kontakta Anna Levén, anna.leven@liu.se


2014-12-19

Leanlink, Råd & Stöd, söker timvikarie

Tips från en tidigare student: 

Leanlink, Råd & Stöd, söker timvikarie. Tidigare har psykologstudenter arbetat extra i verksamheten och varit uppskattade. Timvikarie sökes som är intresserad av arbeta med psykosociala stödinsatser för personer med psykisk ohälsa och funktionsnedsättning. Arbetet ger nyttig erfarenhet inför kommande yrkesliv som psykolog och kan med fördel användas i CV:t. 

 

För vidare info besök

www.linkoping.se/Om-kommunen/Organisation/leanlink/RadStod/

 

eller kontakta:

Barbro Andersson-Nordgren, enhetschef

 

013206770
Barbro.Andersson-nordberg@Linkoping.se

 

Samt även:

Stolplyckans stödboende: 013263775 


2014-11-21

tips om PTP-tjänst

Stressmottagningen söker en PTP med start i början av 2015. Stressmottagningen är en liten, engagerad och forskningsintresserad mottagning i Stockholm som arbetar med multimodal rehabilitering på specialistnivå av personer med utmattningssyndrom. De hoppas kunna ta emot sin första ptp-psykolog under början av nästa år, och kan erbjuda omväxlande arbetsuppgifter med bedömning, grupp- och inidividbehandling, arbetslivsinriktade insatser och teamaktiviteter. Det är fyra ordinarie psykologer på plats att vägleda och handleda.

 


» Läs mer här
2014-11-14

den Nationella jämställdhetskonferens i Norrköping

tisdag och onsdag 18-19/11 håller LiU den Nationella jämställdhetskonferensen i Norrköping, Kåkenhus och det finns platser över!!

 

studenter och lärare är välkomna att delta GRATIS! OBS. inga måltider ingår

 

ingen anmälan behövs. 


Inbjudan


2014-11-03

Inställd tentautlämning onsdag

Onsdagen den 5 november ställs tentainlämningen in pga avdelningsmöte. 


2014-10-29

Konstutställning för studenter på liu

För tredje gången anordnar SuS (kulturutskott för SeKeL) en konstutställning i A-huset. Vi söker dig som är student och vill ställa ut din konst här på universitetet under veckorna 48 till och med 49.

 

Om du är intresserad eller vill ha mer information hör av dig till Carola Sandgrim

Carsa708@student.liu.se

073 695 57 24

 


Gå till sida:
[1] [2] [3]
aug 2018 September 2018 okt 2018
Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Inga händelser registrerade idag!