2017-09-12

Utskottet är vilande

Sen en tid tillbaka är P2P vilande då det inte funnits något intresset för att vara aktiv i utskottet. Som psykologstudent kan du när som helst uppta utskottets arbete igen. Det enda du behöver göra är att höra av dig till Stimulus Styrelse för att få information om hur du vidare ska gå till väga. 


2014-09-04

P2P söker föreläsare!

Nu är vi alla tillbaka till skolan och rutinerna, så därför spanar vi i P2P efter nya (och gamla) föreläsare som vill testa på att stå i rampljuset! Har du något specialintresse, något du är särskilt duktig på eller ett ämne som du har fastnat lite extra för - och lust att dela med dig utav det till andra kunskaps- och inspirationstörstande studenter?! Tveka i så fall inte om att höra av dig till oss, och närmare bestämt till Sofia Jägholm (sofja205) för att berätta, bolla idéer eller presentera ditt ämne! Den enda regeln är att du har någon form av kunskap som du vill dela med andra. :) Dessutom är ju detta ett toppentillfälle på att öva sig på att stå inför publik och föreläsa!!


2014-05-11

Terminens sista P2P!!

P2P tittar på dolda processer! I terminens sista P2P-föreläsning kommer Matilda Berg (psykolog t8), ge en mer nyanserad bild av den omtalade psykoanalytiska korttidsterapin ISTDP. Matilda har nyligen gjort ett längre studiebesök i Kanada hos Allan Abbass, en av förgrundsgestalterna inom denna mycket spännande terapiform. Thorulf (psykolog t10) föreläser om intelligensbegreppet och intelligenstestning. Föreläsningen kommer beröra historiska rötter, teoretiska grunder och tillämpningarnas plats i psykologyrket. 

 

Allt detta kommer ske i D38 nu på torsdag, 15/5, mellan 15.15-17. Kom kom kom!!!
/P2P Crew. 


2014-04-21

P2P taggar med PBL och EU-val!

Äntligen fler spännande P2P-föreläsningar och en fantastisk möjlighet till fantastisk kunskap! 
Denna gång kommer Nils Isacsson (psykolog t6) berätta för oss om PBL, problembaserat lärande. PBL känner psykologstudenterna till som en underbar plåga, men kan de behöva friska upp sina perspektiv? För den som inte läser med PBL är det ett bra tillfälle att lära sig om ett annorlunda sätt att lägga upp plugget! 
Ingen lär ha missat att det är "supervalår", och Alexander Örtenholm (psykolog t6) ger oss en superkompakt genomgång av det politiska läget. Guldläge således för den som behöver uppdatera inför valet [och vill förlita sig på annat än Flashback Forum och Familjeliv]. 
Allt detta händer torsdag den 24 april kl. 16-18 i D38! 
Välkomna hälsar P2P! :)


2014-03-31

Dags att bredda kunskapshorisonten - P2P i veckan!

Dags att bredda kunskapshorisonten - P2P i veckan! Denna gång kommer vi titta på något mörkt vi alla kan relatera till, nämligen samspelet mellan människor - när det går illa! Viktor Westermark (kogvet!) ger oss en inblick i farliga grupprocesser med en föreläsning om kulter och Affektiva Dödsspiraler*. Karl Wilzen följer upp med individperspektivet och tar oss på en rundvandring i det komplicerade begreppet 'psykopat'.

 

Alltså, P2P på torsdag 3/4 kl. 16-18 i I:206! Självklart finns fika! :)

*Detta är en teoretisk term, inte ett Star Wars-vapen.


2013-10-08

Ändring av datum för kommande P2P-föreläsning!

På grund av att föreläsningen av Psykologiskt fika råkade sammanfalla på samma datum som den kommande P2P-föreläsningen, så har vi i P2P varit så fantastiska att vi lyckats byta datum för vår föreläsning!
Så istället för torsdag den 17/10, då alla nu kan gå på föreläsningen från Psykologiskt fika och inte behöva hamna i ambivalens över vilken föreläsning som lockar mest, så kommer P2P ha sin föreläsning onsdag den 16/10 från kl. 17! Så nu kan alla psykologstudenter lära sig dubbelt så mycket, och få dubbelt så mycket fika! Oh, the joy!

 

Mer info om P2P-föreläsningen kommer. Vi ses den 16:e! :)

/P2P-Crew.  


2013-10-06

P2P-föreläsning på gång!

Det är snart dags för ännu en P2P-föreläsning! Woho! :)
Det kommer vara den 17/10 från klockan 17! Så boka in denna tid i kalendern redan nun så kommer mer info snart!

 

/P2P-Crew. 


2012-05-24

Ny tid för P2P + vi vill ha DIG i vårt crew!

Vi har nu hittat en ny tid för en av de inställda föreläsningarna i onsdags. Vi får en ny chans att höra Anton och Frans på tisdag kl 10.15-11.00 i IKT-studion. Vi återkommer med info om Kochers föreläsning eftersom han är upptagen nu på tisdag.

 

Dessutom vill vi göra lite reklam för att engagera sig i vårt utskott: 

Är du en glad och påhittig typ, med en hunger efter att lära dig massor, massor av spännande saker?  Då kanske du är den vi söker!
P2P söker nya, fräscha, ansikten till utskottet!
Uppgiftsfördelningen och arbetsbördan är väldigt icke-betungande och flexibel. Nya idéer är alltid välkommna! Dessutom är vi alla väldigt trevliga. 
Så kom nu på tisdag!


2012-05-16

Vårens sista P2P med Anton, Frans och Kocher!

På onsdag är det dags för vårens sista P2P. Vi avslutar storstilat med en introduktion i relationell metod (Anton och Frans) och Kulturanpassning av KBT (Kocher).

 

När? Onsdag 23/5 kl 13.15-15.00

Var? IKT-studion (var annars?)

 

Kom kom kom för att se studenter föreläsa för studenter för sista gången den här terminen!

 

/P2P-crew.


2012-05-02

Dags för P2P igen!

Uttröttad efter en intensiv PS12-helg med föreläsningar, seminarier och annat spännande? Knappast! 

Kom på P2P på onsdag nästa vecka och lyssna på Andreas och Thorulfs föreläsningar om blyghet, konstgödsel, jorbruk och marknadsekonomi!

 

När? Onsdag den 9/5 kl 13.15-15.00

Var? IKT-studion, högst upp i KEY-huset

 

 

 

Klicka på bilderna så får ni affischerna i full storlek!

 

/P2P-crew


2012-04-03

Dax för P2P igen!

På torsdag 12 april är det dax för P2P igen, som vanligt i IKT-studion

Den här gången får vi höra Matilda Berg och Therese Sandgren med föreläsning "Artikelskrivarkurs - psykologiguiden. Lär dig skriva enkelt och tjäna tusen spänn!". Vi får även höra Sally Ståhl från kogvetarprogrammet. Självklart bjuder vi på fika!

När? 12 april kl 16.15-18.00

Var? IKT-studion

Är det något för mig? Absolut!

 

/P2P-crew


2012-03-19

Du har väl inte missat FILMEN?

Hej hopp!

 

Vi vill bara slå ett slag för vår reklamfilm som hade premiär i torsdags och som vi har börjat sprida på facebook. Eftersom alla (lyckligtvis) inte har facebook vill vi förstås tipsa om filmen även här.

 

Följ den här länken så kommer du till filmen. Vi vill också passa på att tipsa om att det nu ligger uppe lite nya föreläsningar, nämligen en om psykadelia och en om "Minne i kropp, värld och hjärna". Självklart hittar du alla dessa filmer och resten av våra föreläsningar i vårt filmarkiv

 

ha det gott!

 

/P2P-crew


2012-03-14

Film, föreläsningar, fika, fest!

Hej hej! Vi vill bara påminna igen om att P2P bjuder på 2-årskalas imorgon. Vi kommer då premiärvisa en liten reklamfilm om oss. Vi får även föreläsningar, quiz och fika. Klicka på de snygga affischerna så kommer de upp i storformat!

 

  

 

/P2P-crew


2012-03-02

Födelsedagskalas och filmpremiär!

Den 15/3 fyller P2P 2 år och det vill vi (förstås) fira mer er! Lagom till födelsedagskalaset släpper vi en kort film om P2P som vi kommer premiärvisa för alla kalasgäster. Vi får även lyssna på föreläsningar med David Brohede och David Karlsson. Självklart bjuder vi även på kalasfika!

 

När? 15/3 kl 16.00

Var? IKT-studion, Key-huset

Vad? Kalas, fika, filmvnisning och två föreläsningar!

 

Vi ses där!

/P2P-crew


2012-01-15

Här kommer årets första julklappar!

"Har du fått några fina julklappar i år?" kanske någon elakt frågar för att sätta dit dig och påminna dig om att vi faktiskt gått in i 2012. Nu kan du kaxigt svara: "JA!". Här kommer nämligen lite försenade julklappar från P2P. Nu finns två nya föreläsningar uppe på filmsidan och fler är på gång.

 

Vill du titta på Daniels föreläsning om e-ledarskap klickar du här och vill du titta på Jonna och Mikaela när de föreläser om bristen på kvinnor i ledarpositioner klickar du här. Knutet till Jonnas och Mikaelas föreläsning vill jag (Daniel) även tipsa om Sheryl Sandbergs föreläsning på samma tema som du hittar här. Kolla in vårt filmarkiv om du även vill få tag på föreläsarnas slides.

 

Om DU är sugen på att föreläsa i vår får du gärna kontakta Jonna (jonen156) om det!

 

Ha en fortsatt fin söndag! :)

 

/P2P-crew

 


2011-12-04

P2P ändrar tid för onsdagens föreläsningar

Eftersom vi sent insåg att P2P krockar med självaste Bruce Wampolds föreläsning på onsdag har vi valt att senarelägga evenemanget en timme så att man kan hinna med båda. Vi börjar alltså 16.15 och håller på till 18.00. Ses i IKT-studion den 7:e :)

 

/P2P-crew


2011-11-28

Årets sista föreläsningar!

*OBS ändrad tid!*

 

P2P avslutar föreläsningsåret storstilat med en psykolog och en kog-vetare. Kom den 7:e december och lyssna på Mattias Kristiansson och Jonas Ekselius. Klicka på affisch-miniatyrerna nedan för att få upp fullstora bilder och mer information om föreläsningarna. Notera dock att tiderna på affischerna inte stämmer längre. Vi kör 16.15-18.00 istället!

 

När? 7:e december 16.15-18.00 (observera ändrad tid!)

Var? IKT-studion, högst uppe i Key-huset

Fika? Absolut! (inte vodkan..)

 

/P2P-crew


2011-11-24

Lite tidiga julklappar från P2P

P2P-gänget har börjat längta till jul och vill därför ge lite digitala klappar till alla nyfikna. Därför har vi slängt upp tre nya föreläsningar i vårt filmarkiv: "Sightlence", "Mugglarförklaringen till Harry Potter magi" och den purfärska "Kroppens alarmsystem".

 

Inte nog med det - vi har dessutom sorterat lite i vårt arkiv så att man nu lätt hittar de senaste filmerna. Allt det nyaste hittar ni längst ner på sidan.

 

Slutligen vill vi tipsa om nästa P2P-tillfälle - årets sista. Den 7 december kl 15.15 kan vi se fram emot Mattias Kristiansson och Jonas Ekselius som håller i varsin föreläsning. En Kogvetare och en psykolog alltså! Som vanligt håller vi till i IKT-studion, högst upp i KEY-huset!

 

/P2P-crew


2011-11-16

Tre små föreläsningar - nu på tisdag!

På tisdag är det dags för P2P igen. Den här gången bjuder vi på tre små föreläsningar. Benjamin Lassebro håller i föreläsningen: "Kroppens alarmsystem", Jonna Engdahl och Mikaela Nilsson berättar om "Män med makt" och Daniel Goine ger er "Gruppmöte i sajberspejz".

 

När? 22/11 kl 13.15

Var? IKT-studion, högst upp i KEY

Fika? Givetvis!

 

Titta på den fina affischen genom att klicka här!

 

/P2P-crew


2011-11-08

P2P presenterar: 4 små föreläsningar - håller du i den fjärde?

Den 22:a november kl 13-15 är det dags för P2P igen. Den här gången har vi tänkt testa ett nytt koncept: 4 små föreläsningar. Än så länge är tre föreläsningar inbokade, vilket betyder att det fortfarande finns plats för en fjärde. Föreläsningarna är 15-20 minuter långa och handlar om det vad du som föreläsare är intresserad av. Intresserad av att pröva föreläsarkostymen? Maila Daniel (dango586@student.liu.se) så styr vi upp det!

 

/P2P-crew


2011-10-17

Vilse i forskningsdjungeln? (Ny chans!)

Nu är det äntligen dags för höstpremiär i IKT-studion. Första föreläsaren den här terminen är Henrich Keselman som den här gången ska hjälpa oss fram i forskningsdjungeln.

 

När? tisdag den 25:e okbober kl 16.15-17.00

Var? IKT-studion

 

Klicka på "läs mer här" för att även få se den snygga affischen!

 

/P2P-crew


» Läs mer här
2011-08-30

Favorit i repris: "Hur lätt är det att välja egentligen?"

Nu är det dags för höstens första P2P-evenemang. Vi inleder med en favorit i repris, nämligen en frågestund om valet av terapi-inriktning inför termin 5:s kommande klientarbete. Även i år bjuder vi på frukost och termin 7:orna bjuder på sin erfarenhet av klientarbetet so far. Eftersom frågestunden riktar sig till termin 5 är de särskilt inbjudna, men andra studenter är också varmt välkomna i mån av plats.

 

När? Tisdag den 6:e september kl 8.30-10.00

Var? Sal G36 (vi vet, ingen höjdarlokal..)

Fika? Frukost!

 

Affischen är även den en favorit i repris och kan beskådas här!

 

/P2P-crew


» Läs mer här
2011-04-06

På måndag är det P2P igen!

Ja, nu är det dags för P2P igen. Linnea Jarl bjuder oss på föreläsningen PANIK och Max Rubinsztein ger oss "mugglarförklaringen till Harry Potters magi". Missa inte dessa fantastiska föreläsningar i vårt nya högteknologiska hem - IKT-studion. Självklart bjuds det på fika också!

 

När? 11/4 kl 15.15-17.00

Var? IKT-studion i Key-huset

 

 

 

Klicka på affischerna för att se dem i full storlek.

 

Vi ses!

/P2P-gänget, nu med Mikaela Nilsson med i familjen2011-03-08

P2P på temat konst och musik

På måndag (14/3) är det dags för P2P igen. Den här gången får vi en introduktionsföreläsning om musikpsykologi med Daniel Goine. Sedan ger Anton Sandell oss föreläsningen "Den vita tavlan". Vad som kommer däremellan? Fika förstås! :)

 

När? Den 14/3 kl 10.15

Var? I:101

 

Tryck på "läs mer här" och se de fina affischerna!

 

/P2P-gänget (som gärna vill ha utökning)


» Läs mer här
2011-02-09

Vårens första P2P 15/2

Hej hej!

 

Nu drar vi igång med P2P igen. Först ut är Sofie Larsson och Veronika Malmgren som ska berätta om deras examensarbete som de skrivit i....Tanzania!

 

Missa inte detta tillfälle att inspireras och få veta om hur det kan funka att göra examensarbetet utomlands.

 

När? Den 15/2 kl 13.15

Var? I:205

Fika? Självklart!

 

Tryck på "läs mer här" och kika in den fina affischen. 

 

P.S Nu ligger Mikaelas och Ingelas föreläsning om sex i terapirummet uppe på sidan. Klicka här så kommer du till filmfliken.

 

/P2P-gänget (som gärna vill bli större..)


» Läs mer här
2011-01-24

P2P-familjen vill bli större!

Less is more brukar det ju heta, men ibland är more just..more! Vi tre som är engagerade i P2P (Daniel, Jonna och David) söker därför nya personer som vill hålla utskottet levande. Hör gärna av dig till någon av oss (dango586, jonen156 och davho869) om du är intresserad.

 

Inte nog med att vi vill utvidga P2P-gänget, dessutom söker vi förstås föreläsare till vårens evenemang. Datum är inte riktigt spikade än, men vi hoppas på att fixa 12("ish") föreläsningar under våren. Hör av dig till David (davho869) om du är intresserad.

 

Inte nog med att vi söker föreläsare, dessutom ordnar vi ett onsdagsfika den 2/2. Och inte nog med att vi ordnar onsdagsfika. Vi har även den glädjande nyheten att man nu kan titta på Peter Holmqvists föreläsning från den 1:a december i år under vår filmflik. Fler föreläsningar kommer upp på hemsidan inom kort!

 

/P2P-gänget


2010-12-12

Missa inte årets sista P2P-tillfälle!

På onsdag (15/12) smäller det igen, för sista gången den här hösten. Vi avslutar storstilat med två riktigt rock-mytiska ämnen: Sex och knark!

 

Först får vi höra Henrich Keselmans föreläsning "Knark - så funkar det" om de neurobiologiska mekanismerna bakom några kända drogers verkan.

 

Efter fikat bjuds vi sedan på Ingela Bergmans och Michaela Dahlins föreläsning "Sex i terapirummet - vågar du?" om sex, sexualitet och vikten att prata om det.

 

Var? I:101

När? 15.15-17.00, den 15:e december

 

Kolla hemskt gärna in de fina affischerna genom att klicka på "läs mer här"

 

 

/P2P-gänget


» Läs mer här
2010-12-08

Material och referenser till P2P-föreläsningar

Nu finns referenser och material till förra P2P uppe!

Klicka på "längre nyhetstext" så finns referenserna där. 

Ladda ner "7 tips för bättre bilder" på denna länk! 

 

//P2P Crew


» Läs mer här
2010-11-30

Fina affischer till onsdagens P2P

Ja! Nu finns det även fina affischer till onsdagens föreläsningar. Klicka på "läs mer här" för att spana in dem!


» Läs mer här
2010-11-29

P2P på onsdag om psykologihistoria och fotografering

På onsdag är det inte bara dags för julkalendern, det är även dags för P2P igen. Den här gången bjuder Peter Holmqvist oss på föreläsningen "Den vetenskapliga (?) psykologin - en liten föreläsning om psykologins historia". Efter fikat (om du är riktigt fikasugen passar du på att gå på onsdagsfikat också så att du får dubbel fika :) får vi höra David Brohedes föreläsning: "7 tips för bättre bilder - en snabbkurs i digital fotografering". Missa inte denna chans att lära dig mer om både psykologi och fotografering!

 

 

Var? I:101

När? 15.15 - 17.00, den 1 december

 

 

 

/P2P-crew


Gå till sida:
[1] [2]
nov 2017 December 2017 jan 2018
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Inga händelser registrerade idag!