2011-02-23

Rapport från Stockholm!

I helgen var det första mötet för året med psykologförbundets studeranderåd. Studeranderådet är psykologförbundets studentorganisation med alla lärosäten representerade. Syftet är att driva och diskutera frågor kring utbildningen och professionen. Detta är alltså ett utmärkt forum att driva frågor som rör oss psykologstudenter i Sverige.

 

På lördagen var både ordinarie ledamöter (Elin, T6 och Maja, T4) och suppleanter (Henrich, T6 och Daniel, T6) närvarande. Dagen bjöd på massor information om psykologförbundets organisation bland annat berättade förbundsordförande Lars Ahlin om psykologförbundets visioner.

 

På söndagen utformades arbetsgrupper för att jobba med olika projekt som vi studenter vill driva. De fyra arbetsgrupperna som bildades är:

  • Psykologassistent: Här ser man över möjligheterna för psykologstudenter att under utbildningen få arbeta med psykolog ”light” uppgifter under handledning av en leg. psykolog. Detta kan jämföras med läkarstudenters möjlighet att jobba som underläkare under den senare delen av sin utbildning.
  • PS11: Psykologförbundet är huvudsponsor under PS11 i Lund och denna arbetsgrupp jobbade fram idéer kring hur studeranderådet skall representeras under konferensen. Bland annat är en animerad film in working progress..
  • Lönen: En av grupperna var dedikerad till att höja psykologernas löner, lättare sagt än gjort J. Hur kan man jobba med attitydförändring som ett steg i att få upp psykologers löner?
  • Utbildningskvalitet: Gruppen jämför Sveriges psykologutbildningar i syfte att höja kvaliteten på dessa. Hur skiljer sig föreläsningstid, klientarbete, praktiska moment, utbildningsterapi och möjlighet till utlandsstudier mellan våra olika lärosäten? Målet är en omfattande kartläggning för att bland annat underlätta det lokala arbetet med utbildningsfrågor.  I denna grupp är Elin och Maja engagerade.

Studeranderådet är en viktig instans som ger oss en unik möjlighet att arbeta på nationell nivå med frågor som rör Psykologstudenter!


jul 2018 Augusti 2018 sep 2018
Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Inga händelser registrerade idag!